Business & Health

Om bij te dragen aan een gezond immuunsysteem voor uzelf en uw werknemers, waardoor mede het ziekteverzuim laag blijft of zelfs omlaag gaat, hebben wij bij De Boer twee mogelijkheden om uw werknemers hierin tegemoet te komen om zo een gezond werkklimaat te creëren en/of te behouden.

 1. Vanuit De Boer hebben wij samen met een aantal experts op gebied van testen & meten, voeding, bewegen en leefstijlpreventie een uniek Business & Health (B&H) programma ontwikkeld. Dit programma bestaat uit een uitgebreide GezondheidsTest en verschillende optionele gezondheidsbevorderende vervolgstappen. (Module 1A in het schematische overzicht)
 2. Wij vanuit De Boer zijn aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland (BFN) wat inhoud dat als u zich als werkgever en de werknemer(s) kunt aanmelden bij BFN waardoor het mogelijk is om de kosten van het sportabonnement bij De Boer van het bruto loon af te laten gaan. Dit zorgt voor de meeste werknemers voor een besparing van maar liefst 40% op de maandelijkse kosten. Zo stimuleert u als werkgever om voldoende te gaan/blijven bewegen tegen een scherpe prijs. (Module 1B in het schematische overzicht)

 

Waarom het B&H programma in te zetten voor uzelf en/of uw werknemers.

 • Bewaken en bevorderen van de gezondheid van uzelf en/of uw werknemers
 • Bewaken en verbeteren van het functioneren en de inzetbaarheid van uzelf en/of uw werknemers
 • U als werkgever en/of uw werknemers krijgen inzicht in hun gezondheid, leefstijl en gezondheidsrisico’s
 • U als werkgever voldoet aan uw wettelijke verplichting om werknemers een gezondheidsonderzoek aan te bieden.

Afspraak maken

In kaart brengen van de gezondheid

 

Module 1A:

De 1e stap in het Business & Health concept is het in kaart brengen van de gezondheid van uzelf en/of uw werknemers. Dit wordt gedaan door adviesbureau TopFitTest. Aan de hand van een uitgebreide GezondheidsTest worden een aantal belangrijke gezondheidsfactoren in kaart gebracht. Door het uitgebreide testrapport komt er een goed inzicht in de eigen gezondheid. Als blijkt dat een aantal factoren de gezondheid niet ten goede komen, zal met u als werkgever en/of de werknemer worden besproken op welke manier(en) dit kan worden verbeterd. Een gezonde werkgever/werknemer zal zich beter voelen, productiever zijn en vaker inzetbaar zijn. Hiermee zal het ziekteverzuim van het bedrijf omlaag gaan en/of nog lange tijd laag blijven.

De GezondheidsTest bestaat uit:

 • Vragenlijst en intakegesprek over de gezondheid en leefstijl
 • Meting van gewicht, lengte, taille-heup ratio en bloeddruk
 • Meting van vetpercentage middels huidplooimetingen
 • Bloedonderzoek (totaalcholesterol en HDL-cholesterol)
 • Conditietest: inspanningstest op een fietsergometer waarbij o.a. de maximale zuurstofopname (uithoudingsvermogen) en hartslag worden gemeten.

De individuele resultaten worden verwerkt in een uitgebreid testrapport en alleen aan de deelnemers zelf gestuurd.

Als er minimaal 15 deelnemers zijn, dan zal er voor de werkgever een groepsrapportage worden opgesteld, waarmee inzichtelijk wordt hoe het met de gemeten gezondheidsfactoren binnen het bedrijf is gesteld. Uit deze groepsrapportage is het niet mogelijk om individuele resultaten te herleiden.

Als er minder dan 15 deelnemers zijn, dan zal er geen groepsrapportage worden opgesteld, omdat de privacy van de werknemers dan niet te waarborgen is.

Mogelijke vervolgstappen

Module 2

A: Voedingsadvies Venba

Na de GezondheidsTest bestaat de mogelijkheid advies te krijgen om anders/gezonder te gaan eten of om gewicht te verliezen.
Venba kan met persoonlijke begeleiding werknemers coachen. Er zijn een aantal mogelijkheden:
1. Een abonnement van minimaal 12 weken voor een wekelijks op maat gemaakt voedingsschema. Daarbij zitten ook weeg- en meetmomenten om de vorderingen bij de houden.
2. Een abonnement van minimaal 12 weken voor persoonlijke begeleiding voor weeg- en meetmomenten om het afvallen te begeleiden.
3. Een eenmalige voedingsanalyse, waarbij wordt gekeken of je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

B: Beweegadvies door De Boer Sport, Health & Wellness

Door 1 van de deskundige beweegadviseurs van De Boer zal aan de hand van de testresultaten van de GezondheidsTest een beweegadvies worden gegeven. De werknemers die de GezondheidsTest hebben gedaan, kunnen dit advies met u als werkgever overleggen en samen kunnen we kijken hoe hier (financieel) wel/geen vervolg aan gegeven kan worden. Als u als werkgever degene bent die de GezondheidsTest heeft gedaan, dan kunt u uiteraard zelf kiezen welke vervolgstap(pen) u wilt nemen.

C: Fysiotherapie LEEF!

Wij hebben een samenwerking met Fysiotherapie LEEF! die meerdere vestigingen in Noord-Holland heeft en LEEF! kan op verschillende manieren een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen/genezen van werkgerelateerde fysieke of psychische klachten. Hiervoor hebben zij o.a. op arbeid gespecialiseerde fysiotherapeuten in dienst die ruime ervaring hebben met het (weer) inzetbaar maken/houden van uw werknemers.

Module 3

Als er gekozen wordt om meer te gaan bewegen, dan kan dit op verschillende manieren binnen De Boer worden ingevuld. Tevens kan er worden gekozen om bij een ander centrum meer te gaan bewegen. Indien sporten vanuit Bedrijfsfitness Nederland is gewenst, kunt u de diverse locaties checken via hun site.
Vanuit De Boer kunnen wij de volgende mogelijkheden bieden.
A. Sportabonnement (mogelijk via Bedrijfsfitness Nederland)
B. GoFit Programma
C. Small group training
D. Personal training
E. EMS training

Module 4

Wanneer bij een bedrijf, na 3 tot 6 maanden, voor een tweede keer een GezondheidsTest wordt uitgevoerd, kan men vaak veranderingen in de resultaten waarnemen. Die veranderingen zeggen veel over de effectiviteit van de genomen vervolgstappen. Zo wordt een GezondheidsTest een monitor voor de gezondheid van de werknemers.

Kosten en tijdsduur

Module Bedrag (excl. btw) Duur
1A Gezondheidstest:
1-5 deelnemers: € 83,50 per deelnemer
6-10 deelnemers: € 75,50 per deelnemer
Meer dan 10 deelnemers: € 69,50 per deelnemer
45 minuten-1 uur
1B Bedrijfsfitness Nederland: Kosteloos voor u als werkgever 10 minuten voor het aanmelden via de site van BFN
2A Consult bij voedingsconsulent Barbara Stoop van Venba € 45,- 45 minuten
2B Beweegadvies € 45,- 45 minuten
2C Consult bij LEEF Fysiotherapie € .. minuten
3A Sportabonnement: vanaf € 31,50 per maand onbeperkt
3B GoFit programma: € 95,- voor leden en € 145,- voor niet-leden 8 weken
3C Small Group trainingen: v.a. € 9,- 60 minuten
3D Personal Training: vanaf € 21,- 30/60 minuten
3E EMS training: vanaf € 16,95 30 minuten
4 Twee GezondheidsTesten (1e test + hertest):
1-5 deelnemers: € 143,50 per deelnemer
6-10 deelnemers: € 133,50 per deelnemer
Meer dan 10 deelnemers: € 123,50 pp
45-60 minuten

Locatie

De Boer Sport, Health & Wellness
Dobber 9
1713 GK Obdam
Hier zijn kleedkamers en douches aanwezig.

 

Afspraak maken

  Bedrijfsnaam*

  Contactpersoon*

  Telefoonnummer*

  E-mailadres*

  Uw bericht