Mylogenics

Last van een blessure of pijnklacht? Wellicht is behandelmethode Mylogenics de oplossing. Niet focussen op de pijn/klacht, maar op zoek naar de zwakke schakel in uw lichaam en die weer sterk maken.

Mylogenics is een test- en behandelmethode die gericht is op preventie, behandeling én prestatieverbetering. Als we klachten of blessures hebben zijn we geneigd om ons te focussen op de pijnsymptomen of een verminderde functie van een spier. Door Mylogenics sporen we snel de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op, wat vaak juist de oorzaak is van de klachten. Vervolgens zorgen we er samen voor, onder andere door gerichte spierversterkende oefeningen, dat de functie van de spier weer optimaal wordt en de klacht zal verdwijnen.


Voor wie is het?

De behandelingen zijn geschikt voor zowel (top)sporters die hun prestaties willen verbeteren, als voor mensen met een lichamelijke klacht. Of de klachten nu zijn ontstaan door sport, werk of onder/overbelasting, voor de effectiviteit van de behandeling maakt dit niet uit.
Kortom de behandelingen zijn voor iedereen.

U kunt  denken aan klachten als:

 • Frozen shoulder
 • Doof gevoel
 • Uitstraling in benen
 • Uitstraling in armen en vingers
 • Knieklachten
 • Whiplash

 

 • Lage onderrug klachten
 • Allerlei ‘vage’ lichamelijke klachten
 • Hardnekkige, terugkerende klachten
 • Beperkte bewegingsuitslag
 • RSI

De behandeling bestaat uit drie delen die samen de pijn verhelpen:

Activation
Tijdens de behandeling besteden we aandacht aan de oorzaak van de ontstane blessure en/of bewegingsblokkade. Door middel van spiertesten zoeken we zwakke schakels in het spierstelsel op. Van daaruit wordt het probleem aangepakt, waardoor de kans op terugkerende klachten minimaal is. We versterken de schakels met de Neuro Activation – Techniek. Door de reflexpunten in het lichaam te activeren. U ervaart hierdoor een directe verbetering van de spierfunctie en een afname van pijn.

Release
Active release heeft als voornaamste doel het herstellen van de optimale structuur, beweging en functie van het lichaam. Dit gebeurt door het verwijderen van verklevingen in weefsels, door het masseren van de spier.

Rehab
Door tijdens en na de behandeling specifiek de spierfunctie te vragen, zal het lichaam zich sneller aanpassen en beter herstellen. Onderdeel van de behandeling is een specifieke Rehab Personal Training programma, waarbij we nauwkeurig de bewegingen en eventuele compensaties beoordelen en bijhouden. Zo komt de spier weer snel in zijn functie.

De behandelingen kunnen tijdens de bewegingen oncomfortabel aanvoelen als de diverse verklevingen worden los gemaakt. Dit oncomfortabele gevoel is tijdelijk en verdwijnt vrijwel direct na het stoppen van de beweging. Het is normaal dat tijdens de behandeling dezelfde symptonen worden ervaren als van de klacht, dit is een goede indicatie van het probleem. Veel patiënten ervaren een Mylogenics behandeling als een ‘lekkere’ pijn.

Tarieven
De kosten van één behandeling (60 minuten) zijn € 50,-.


Over Elroy Konijn

Mijn naam is Elroy Konijn en ik woon samen met mijn gezin in De Goorn. Sport is mijn lust en mijn leven. Vanaf jonge leeftijd ben ik altijd met sport bezig geweest en gelukkig heb ik mijn werk ervan mogen maken. Inmiddels heb ik als zelfstandig ondernemer heel wat jaren ervaring als Personal trainer, Sportmasseur en Mylogenics practitioner. Daarnaast heb ik ook ervaring opgebouwd met Crosstraining.

Ik heb een vrolijk karakter, ben sociaal en vind het belangrijk dat er met plezier getraind wordt en dat we samen jouw persoonlijke doelen behalen!


Afspraak maken?
Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact met mij op via elroy@sportstudiodeboer.nl of 06-4673 6904.

Mijn diploma’s:
– Fitvak Fitnesstrainer A
– Fitvak Fitnesstrainer B
– Fitvak Personaltrainer
– Fitvak Aerobicstrainer A
– ATS Opleidingen sportmassage
– ATS Opleidingen triggerpoint massage
– EFAA Opleidingen NASM
– Trainings Essentials LAPT
– Business Essentials LAPT
– Overload Worldwide Mylogenics

Kijk voor meer informatie op www.ek-sports.nl