Kids & Teens

Sportstudio De Boer heeft in samenwerking met Danscentrum Chantal het lesaanbod voor de jeugd uitgebreid met een scala aan fantastische lessen. Naast boxing, yoga, streetdance/dancemix en fitness circuittraining kun je bij ons nu ook terecht voor het volgen van klassiek ballet, hiphop, breakdance, moderne dans, spitzen en dancehall.

Lesrooster
Klik hier voor het lesrooster.

Proefles
Wil je een keer meedoen? Dat kan altijd. Stuur vooraf een mail naar info@sportstudiodeboer.nl met welke les je wilt volgen. Je vindt ons aan de Dobber 9 in Obdam.

Tarieven
Voor je ouders is er de pagina met alle tarieven.

Lid worden?
Voor boxing, yoga en fitnesscircuit schrijf je je hier in bij Sportstudio De Boer.
Wil je je inschrijven voor een van de danslessen dan kun je een mail sturen naar info@danscentrum-chantal.nl

Hieronder vind je de omschrijvingen van de lessen:

Boxing/Fitboksen
Een stoere activiteit waarbij conditietraining en bokstraining gecombineerd worden. Door de verschillende bokstechnieken die je leert zal je kracht toenemen, daarnaast verbetert je uithoudingsvermogen en ga je je al snel fitter voelen. (Kick)bokstraining zorgt er ook voor dat je je na een paar weken al een stuk zelfverzekerder zult voelen. Kortom, wacht niet langer en meld je nu aan voor deze stoere les voor jongens en meiden!

IMG_3550

Breakdance*
Breakdance is weer helemaal terug en veel jongens en meisjes willen het leren. Het is de combinatie tussen acrobatiek, lenigheid en improvisatie die het zo populair maakt. Breakdance kent veel verschillende soorten bewegingen, grofweg ingedeeld in top rock, footwork, powermoves en freezes. Wie echt wil krijgt de Sixstep, Flare en misschien wel de Head-spin volledig onder de knie.

*Deze les start bij voldoende aanmeldingen

Dancehall (13+)
Dancehall is een energieke Jamaïcaanse dansstijl met afro en hiphop invloeden. Wat je bij deze soort dans mag verwachten is dat je leert bewust te bewegen met je heupen en borst op leuke reggae muziek. Hoewel er bij dancehall vaak de nadruk wordt gelegd op de beweging van de heupen draait het niet enkel om ‘booty shaken’. Kernwoorden die je na een dancehall les vaak hoort zijn: leuk, exotisch, energiek, vrouwelijk maar stoer tegelijk, dynamisch en fun.

Dancehall danscentrum chantal

Dance mix (groep 3/4, groep 5/6, groep 7/8)
Dance mix is een dansles waarbij verschillende stijlen worden gecombineerd. Show Dance, Musical Dance, Streetdance, Jazz, Modern & Freestyle Club Dance. Je krijgt dansmoves op de meest uiteenlopende muziek! Door de verschillende stijlen en nummers is de les zeer afwisselend. Tijdens de les werken we aan de techniek en verbeter je daarmee jouw houding en manier van bewegen. Aan het eind van het seizoen sluiten we af met een spetterend optreden voor publiek.

dance mix 1

Fitness circuittraining teens (10-16 jaar)
Wil jij sterker worden en je uithoudingsvermogen verbeteren? Tijdens de fitness circuittraining train je in een groep op de kracht- en cardiotoestellen. Daarnaast maken we gebruik van losse materialen en natuurlijk ontbreken de buikspieroefeningen niet. Kortom, een afwisselende en stoere les, waarvan je lekker gaat zweten.

fitnesscircuittraining

Hiphop*
In de hiphop lessen besteden wij aandacht aan de hiphopbewegingen van nu die vrij losjes en heel luchtig overkomen. Er wordt meestal gedanst op snelle muziek, waardoor het een flitsend effect heeft. Hiphop is “bouncen op de beat”, waarbij gedanst wordt op hiphop en R&B muziek. Hiphop is niet gewoon dansen, maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel. Er wordt ook gewerkt aan een goede houding, coördinatie en isolatie van het lichaam.

*Deze les start bij voldoende aanmeldingen

hiphop 1

Kleuterdans (voor groepen 1 en 2)
Kleuters kunnen echt genieten van muziek, kijk maar als je een liedje voor ze zingt of voor ze klapt. Vaak worden ze daar vrolijk en rustig van. Net als muziek heeft dans ook een positieve invloed op de ontwikkeling van uw kind, waarbij ook de motoriek wordt geoefend. Bij Kleuterdans proberen we het kind de wereld van dansend bewegen te laten ontdekken. Dit gebeurt allemaal spelenderwijs. Op speelse wijze wordt er in de les de nadruk gelegd op muzikaliteit, creativiteit, dansexpressie, ritme gevoel, lichaamscoördinatie en vooral veel dansplezier!

kleuterdans

Klassiek ballet
In Obdam geven wij klassiek ballet aan kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens de les wordt er volop aan de techniek gewerkt op de manier hoe een balletles is opgebouwd. Aan de barre, in het midden en over de diagonaal. Er wordt veel aandacht besteed aan onder andere een goede lichaamshouding, het opbouwen van kracht en souplesse en het ontwikkelen van het (eigen) dansgevoel en muzikaliteit. Hierbij staat het dansplezier hoog in het vaandel!

*Deze les start bij voldoende aanmeldingen

20180323-LEWA7595

Moderne dans*
Moderne dans is ontstaan begin 20ste eeuw omdat men zich wilde afzetten tegen Klassiek Ballet en dans dichterbij de natuur wilde brengen. Expressie werd veel belangrijker, dans moest meer communiceren, verschillende emoties werden uit het dagelijks leven afgeleid. Deze dynamische en ademende stijl is gebaseerd op bewegingen zoals: lopen, rennen, springen, draaien, zwaaien, rollen, vallen en opstaan.

In de les beginnen we met de warming up waarbij de nadruk ligt op het opwarmen van de rug en het “aarden” zodat je stevig in de grond staat. Dit heb je later nodig als we combinaties gaan dansen en daarbij draaien en sprongen gaan toepassen. In deze les ga je ook letterlijk de grond gebruiken in energieke maar ook ontspannende (grond)combinaties waar je verrassend veel mogelijkheden blijkt te hebben!

*Deze les start bij voldoende aanmeldingen

Moderne dans danscentrum Chantal

Peuterdans (voor 2 en 3 jarigen)*
Jonge kinderen zijn dol op muziek en bewegen. Grote kans dat jouw dreumes of peuter bij het horen van een ander vrolijk deuntje begint te dansen. Danslessen voor je dreumes of peuter stimuleren de motoriek, je kind is lekker in beweging en ontmoet leeftijdsgenootjes. Bij de dreumeslessen proberen we het kind de wereld van dansend bewegen te laten ontdekken. Dit gebeurt allemaal spelenderwijs. Muziek en bewegen is belangrijk voor uw kind. Op speelse wijze wordt er in de les de nadruk gelegd op muzikaliteit, creativiteit, dansexpressie, ritme gevoel, lichaamscoördinatie en vooral veel dansplezier!

* Deze les start bij voldoende aanmeldingen

peuterdans 2

Spitzen*
Onze spitzen lessen zijn bedoeld voor wat gevorderde ballerina’s en een aanvulling op onze klassieke danslessen. Deze lessen zijn ook bedoeld voor leerlingen die deze speciale manier van klassiek balletdansen willen leren. Dansen op spitzen is moeilijk en vraagt veel kracht en balans. Tijdens de lessen richten wij ons op de techniek van het dansen op spitzen. Vanaf 11/12 jaar kun je bij ons de les spitzen volgen. De spitzen les duurt 30 minuten en wordt na de les gegeven als extra les naast de gewone groepsles.

*Deze les start bij voldoende aanmeldingen

spitzen danscentrum chantal

Yoga voor kids & teens*
Yoga voor kids en teens is gebaseerd op Hatha yoga, maar is iedere week anders. Wat in de groep speelt of leeft wordt aangegrepen voor de les. Een les kan heel rustig zijn, maar ook heel druk met veel rennen en lawaai maken. Klassieke of moderne muziek wordt ook gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van hun rijke fantasie. Veel lessen hebben als basis een thema bijvoorbeeld: de regenboog. Iedere les eindigt met een ontspanning op hun manier.

*Deze les start bij voldoende aanmeldingen

Kids en teens yoga sportstudio de boer