Kids & Teens

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen kids&teens danslessen. Wel zijn kinderen op maandag om 16.00 uur (behalve maandag 27 juli) welkom bij Fitboksen en op woensdag om 17.00 uur bij Fitnesscircuittraining. Daarnaast kun je als je 12 jaar of ouder bent komen fitnessen tijdens de vakanties!

Ons centrum heeft in samenwerking met Danscentrum Chantal het lesaanbod voor de jeugd uitgebreid met een scala aan fantastische lessen. Naast boxing, fitness(circuit) en streetdance/dancemix kun je bij ons nu ook terecht voor het volgen van klassiek ballet, hiphop, breakdance, moderne dans, spitzen en dancehall. Nieuw: theater/musical 7+.

Hieronder vind je het lesrooster per dag. Download hier de printversie. De lessen met een * zijn onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen. Je kunt je hiervoor aanmelden per mail info@danscentrum-chantal.nl.

Toon filters
Les
 1. zaterdag
 2. maandag
 3. woensdag
 4. donderdag
 5. vrijdag
 6. zaterdag
 1. 08-08 Soort
  Dance mix 1 (5+)*
 2. 10-08 Soort
  Kleuterballet (4+)*
  Boxing (8-11 jaar)
  Klassiek ballet 6+*
  Boxing (12-15 jaar)
  Hiphop (7+)*
  Selectie Hiphop 11+
 3. 12-08 Soort
  Fitness circuittraining teens
 4. 13-08 Soort
  Moderne dans 6+*
  Modern 1 10+
  Dancemix 12+
 5. 14-08 Soort
  Peuterdans* (v.a. 2,5 jaar)
  Kleuterdans 4+
  Dance mix 1 (6+)
  Dance mix 2 (8+)
  Dance mix 3 (10+)
  Dancehall (12+)
 6. 15-08 Soort
  Peuter/Kleuterdans (3+)
  Dance mix 1 (5+)*

Proefles
Wil je een keer een fitness(circuit) training of boks training meedoen dan kan dit altijd door te mailen naar info@sportstudiodeboer.nl

Wil je een keer een dansante les meedoen? Dat kan altijd. Stuur vooraf een mail naar info@danscentrum-chantal.nl met welke les je wilt volgen.

Je vindt ons aan de Dobber 9 in Obdam.

Tarieven
Klik hier voor de voor de tarieven voor de Fitness(circuit)training en Bokslessen.

Kijk op www.danscentrum-chantal.nl voor de tarieven voor de dansante lessen.

Lid worden?
Voor boksen en fitness(circuit) schrijf je je hier in bij ons centrum.
Wil je je inschrijven voor een van de danslessen dan kun je een mail sturen naar info@danscentrum-chantal.nl

Hieronder vind je de omschrijvingen van de lessen:

Boxing/Fitboksen
Een stoere activiteit waarbij conditietraining en bokstraining gecombineerd worden. Door de verschillende bokstechnieken die je leert zal je kracht toenemen, daarnaast verbetert je uithoudingsvermogen en ga je je al snel fitter voelen. (Kick)bokstraining zorgt er ook voor dat je je na een paar weken al een stuk zelfverzekerder zult voelen. Kortom, wacht niet langer en meld je nu aan voor deze stoere les voor jongens en meiden!


Dancehall (13+)
Dancehall is een energieke Jamaïcaanse dansstijl met afro en hiphop invloeden. Wat je bij deze soort dans mag verwachten is dat je leert bewust te bewegen met je heupen en borst op leuke reggae muziek. Hoewel er bij dancehall vaak de nadruk wordt gelegd op de beweging van de heupen draait het niet enkel om ‘booty shaken’. Kernwoorden die je na een dancehall les vaak hoort zijn: leuk, exotisch, energiek, vrouwelijk maar stoer tegelijk, dynamisch en fun.


Dance mix (groep 3/4, groep 5/6, groep 7/8)
Dance mix is een dansles waarbij verschillende stijlen worden gecombineerd. Show Dance, Musical Dance, Streetdance, Jazz, Modern & Freestyle Club Dance. Je krijgt dansmoves op de meest uiteenlopende muziek! Door de verschillende stijlen en nummers is de les zeer afwisselend. Tijdens de les werken we aan de techniek en verbeter je daarmee jouw houding en manier van bewegen. Aan het eind van het seizoen sluiten we af met een spetterend optreden voor publiek.


Fitness circuittraining teens (10-16 jaar)
Wil jij sterker worden en je uithoudingsvermogen verbeteren? Tijdens de fitness circuittraining train je in een groep op de kracht- en cardiotoestellen. Daarnaast maken we gebruik van losse materialen en natuurlijk ontbreken de buikspieroefeningen niet. Kortom, een afwisselende en stoere les, waarvan je lekker gaat zweten.


Hiphop
In de hiphop lessen besteden wij aandacht aan de hiphopbewegingen van nu die vrij losjes en heel luchtig overkomen. Er wordt meestal gedanst op snelle muziek, waardoor het een flitsend effect heeft. Hiphop is “bouncen op de beat”, waarbij gedanst wordt op hiphop en R&B muziek. Hiphop is niet gewoon dansen, maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel. Er wordt ook gewerkt aan een goede houding, coördinatie en isolatie van het lichaam.


Kleuterdans (voor groepen 1 en 2)
Kleuters kunnen echt genieten van muziek, kijk maar als je een liedje voor ze zingt of voor ze klapt. Vaak worden ze daar vrolijk en rustig van. Net als muziek heeft dans ook een positieve invloed op de ontwikkeling van uw kind, waarbij ook de motoriek wordt geoefend. Bij Kleuterdans proberen we het kind de wereld van dansend bewegen te laten ontdekken. Dit gebeurt allemaal spelenderwijs. Op speelse wijze wordt er in de les de nadruk gelegd op muzikaliteit, creativiteit, dansexpressie, ritme gevoel, lichaamscoördinatie en vooral veel dansplezier!


Klassiek ballet
In Obdam geven wij klassiek ballet aan kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens de les wordt er volop aan de techniek gewerkt op de manier hoe een balletles is opgebouwd. Aan de barre, in het midden en over de diagonaal. Er wordt veel aandacht besteed aan onder andere een goede lichaamshouding, het opbouwen van kracht en souplesse en het ontwikkelen van het (eigen) dansgevoel en muzikaliteit. Hierbij staat het dansplezier hoog in het vaandel!


Moderne dans
Moderne dans is ontstaan begin 20ste eeuw omdat men zich wilde afzetten tegen Klassiek Ballet en dans dichterbij de natuur wilde brengen. Expressie werd veel belangrijker, dans moest meer communiceren, verschillende emoties werden uit het dagelijks leven afgeleid. Deze dynamische en ademende stijl is gebaseerd op bewegingen zoals: lopen, rennen, springen, draaien, zwaaien, rollen, vallen en opstaan.

In de les beginnen we met de warming up waarbij de nadruk ligt op het opwarmen van de rug en het “aarden” zodat je stevig in de grond staat. Dit heb je later nodig als we combinaties gaan dansen en daarbij draaien en sprongen gaan toepassen. In deze les ga je ook letterlijk de grond gebruiken in energieke maar ook ontspannende (grond)combinaties waar je verrassend veel mogelijkheden blijkt te hebben!


Peuterdans (voor 2 en 3 jarigen)
Jonge kinderen zijn dol op muziek en bewegen. Grote kans dat jouw dreumes of peuter bij het horen van een ander vrolijk deuntje begint te dansen. Danslessen voor je dreumes of peuter stimuleren de motoriek, je kind is lekker in beweging en ontmoet leeftijdsgenootjes. Bij de dreumeslessen proberen we het kind de wereld van dansend bewegen te laten ontdekken. Dit gebeurt allemaal spelenderwijs. Muziek en bewegen is belangrijk voor uw kind. Op speelse wijze wordt er in de les de nadruk gelegd op muzikaliteit, creativiteit, dansexpressie, ritme gevoel, lichaamscoördinatie en vooral veel dansplezier!


Theater/musical (7+)
In deze lessen wordt door middel van dans inhoud gegeven aan diverse musicals waarbij dans en spel centraal staan. Leerlingen worden op een creatieve wijze gestimuleerd om tot een leuke prestatie te komen. Een zeer leuke en boeiende les van 1,5 uur, waarbij zang en dans en toneel met elkaar afgewisseld worden en als eindresultaat weer verbonden worden.