Tiener yoga

Yoga komt uit India, het bestaat al heel lang. Een Yogales voor Tieners bestaat uit een aantal vaste elementen: middels Surya Namaskar (zonnegroet) en krachtige asana’s (yogahoudingen), in combinatie met pranayama’s (ademhalingstechnieken) wordt je hele lichaam sterk en soepel, het zorgt voor uitdagingen, het geeft je inzichten in je gedachte- en gevoelswereld om positief, krachtig en met (zelf)vertrouwen in het leven te staan.

Bij Tiener Yoga gaat het er nooit om wie het beste is. Wat je doet is goed, als je het zo goed doet als je kunt. Je doet gewoon je best.

Door Tiener Yoga te doen worden je gedachten rustiger. Sommige houdingen maken je sterk van binnen, andere helpen je als je boos bent of zenuwachtig en weer andere geven je meer energie. Zo kun je de Tiener Yoga elke dag heel goed gebruiken.

De wijze yogi’s (iemand die yoga beoefend) uit het oude India waren net als kinderen: ze vonden alles interessant en keken goed om zich heen. Zo leerden ze over de sterren, de zon, de maan, de bergen, de wilde dieren en de kleinste insecten. Daar zijn alle yoga houdingen vandaan gekomen.

In India is yoga voor tieners heel gewoon. In Nederland gebeurt dat ook steeds meer. Want het is goed voor je, maar vooral héél leuk. Yoga is geschikt voor alle tieners. Ongemerkt werk je aan je lijf, maar ook aan je persoon(tje). Je zelfvertrouwen groeit, je leert je beter te ontspannen en je fantasie wordt weer geprikkeld. Vaak verbeteren klachten zoals buikpijn, angsten, hoofdpijn, concentratieproblemen. Voor tieners met een handicap kunnen de houdingen worden aangepast.

We sluiten de les af met een eindontspanning om rust en ontspanning te vinden in je lichaam en geest.

 

Nog even dit:

  • Doe kleding aan waarin je vrij kan bewegen, schoenen zijn niet nodig. De les wordt gegeven op blote voeten. Als je dit vervelend vind mag je ook je sokken aan houden
  • Horloges en sieraden mag je voor de les af doen
  • Neem een handdoek mee voor over de Yoga mat
  • Telefoons doen we uit voor dat de les begint
  • Kom op tijd
  • Laat je competitieve mindset los
  • Wees lief voor jezelf en accepteer waar je bent en hoe je je voelt
  • Probeer regelmatig te komen, ook al ben je moe of heb je het druk