Open dag

Zaterdag 12 januari organiseert De Boer Sport, Health, Wellness van 11.00 tot 16.00 uur een OPEN DAG!
Bewonder onze prachtige locatie en ontmoet onze trainers, coaches, therapeuten, masseurs en specialisten. Ook kunt u gratis deelnemen aan tal van lessen, workshops en lezingen. U kunt zich tijdens de open dag extra voordelig inschrijven (ook voor de jeugd en studenten) en een kwartaal onbeperkt sporten winnen.

Klik hier om meer te lezen over de ondernemers die tijdens de open dag aanwezig zijn.

Hieronder vindt u het programma op tijd, daaronder vindt u verdere uitleg over de activiteiten (u hoeft zich niet vooraf aan te melden voor de activiteiten)

11.00-16.00 uur: Maak kennis met alle ondernemers in het centrum
11.00-16.00 uur: Personal Training/Small group trainingen
11.00-13.30 uur: 10 minuten bokstrainingen (1 op 1 in de ring)
11.00-11.45 uur: Peuter/kleuterdans (v.a. 2,5 jaar)
11.00-12.00 uur: Fitnesscircuittraining
11.30-12.00 uur: Presentatie ChiWalking en ChiRunning
11.45-12.15 uur: Dance mix (6 t/m 11 jaar)
12.15-12.45 uur: Klassiek ballet/moderne dans (6 t/m 11 jaar)
12.45-13.15 uur: Hiphop (8 t/m 14 jaar)
12.30-13.00 uur: Presentatie ademhalingstechniek
13.15-13.30 uur: Dansdemo o.a. NL kampioen showdance
13.30-14.30 uur: Fresh balance
13.30-14.30 uur: Bokstraining (groepstraining)
14.30-15.30 uur: Presentatie TopFitTest
14.30-15.30 uur: Essential yoga

 

Boxing (groepstraining en 1 op 1 in de ring):
Deze bokstraining is een High Intensity training onder begeleiding van een zeer ervaren (kick)bokstrainer. Er wordt door middel van bokszakken, bokshandschoenen en fitnessoefeningen een leuke, zware training met veel variatie gegeven. De les bestaat uit een goede warming-up van 20 minuten, gevolgd door een intensief trainingsblok van 20 minuten met als afsluiting een buikspier-workout en een cooldown. Een heerlijke les waarin je al je energie kwijt kunt!

Dancemix:
Dance mix is een dansles waarbij verschillende stijlen worden gecombineerd. Show Dance, Musical Dance, Streetdance, Jazz, Modern & Freestyle Club Dance. Je krijgt dansmoves op de meest uiteenlopende muziek! Door de verschillende stijlen en nummers is de les zeer afwisselend. Tijdens de les werken we aan de techniek en verbeter je daarmee jouw houding en manier van bewegen. Aan het eind van het seizoen sluiten we af met een spetterend optreden voor publiek.

Essential yoga:
Essential yoga staat voor Yoga-Relax-Balance. Een unieke Yoga les met een therapeutische toepassing. Diverse Yoga disciplines als Vinyasa en Hata Yoga, Gentle Flow en Jnana Yoga zijn hier gekoppeld met inmenging van Pilates. Het brengt harmonie in de stroming van je ademen en leert je deze op juiste wijze te beheersen. Het biedt je bewustwording, energie en fysieke en mentale kracht. Werkt helend, ontgiftend en brengt organen en systemen, lichaam en geest weer in balans. Vraag jij veel van je lichaam en geest, ervaar je veel drukte of stress, heb je een burn-out, een blessure of een andere (vage) klacht? Dan is dit een zeer effectieve en heerlijke les om je klachten te helpen verminderen of zelfs doen te verdwijnen. Je krijgt opties aangeboden die bij jou passen.

Fitness circuittraining
Wil jij sterker worden en je uithoudingsvermogen verbeteren? Tijdens de fitness circuittraining train je in een groep op de kracht- en cardiotoestellen. Daarnaast maken we gebruik van losse materialen en natuurlijk ontbreken de buikspieroefeningen niet. Kortom, een afwisselende en pittige les, waarvan je lekker gaat zweten.

Fresh balance:
Fresh Balance is een groepsles met een vaste structuur, met veel variatie, geen choreografie en voor iedereen toegankelijk. Je traint in een ontspannen, niet prestatiegerichte sfeer. Na deze les voel je je fit en ontspannen en het zorgt voor nieuwe energie. Een Fresh Balance training is opgebouwd uit 3 blokken van 20 minuten. Het eerste blok van 20 minuten bestaat uit cardio en kracht oefeningen. Hierbij ligt de nadruk op het opwarmen van het lichaam en het versterken van de spieren. Tijdens het tweede blok wordt d.m.v grondoefeningen gewerkt aan balans en stabiliteit van het lichaam. De laatste 20 minuten van de training worden ingevuld met flexibiliteit en ontspanningsoefeningen.

Hiphop:
In de hiphop lessen besteden wij aandacht aan de hiphopbewegingen van nu die vrij losjes en heel luchtig overkomen. Er wordt meestal gedanst op snelle muziek, waardoor het een flitsend effect heeft. Hiphop is “bouncen op de beat”, waarbij gedanst wordt op hiphop en R&B muziek. Hiphop is niet gewoon dansen, maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel. Er wordt ook gewerkt aan een goede houding, coördinatie en isolatie van het lichaam.

Presentatie: Hoe vaak adem jij?
Ademen is van levensbelang. Hoe vaak adem jij eigenlijk? Wat gebeurt er met je als je een verkeerde ademhaling aangenomen hebt? Nieuwsgierig? Anneke neemt je tijdens de clinic mee hoe je je lichaam en mind weer in balans kan krijgen via gerichte ademhalingsoefeningen.

Presentatie: Blessure preventieve wandel- en hardlooptechniek
Wil jij ook blessurevrij leren hardlopen of slim leren wandelen?  Tijdens deze presentatie neemt Anneke je mee hoe het komt dat we zoveel blessures oplopen en wat je eraan kan doen. Van harte aanbevolen!

Klassiek ballet:
In Obdam geven wij klassiek ballet aan kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens de les wordt er volop aan de techniek gewerkt op de manier hoe een balletles is opgebouwd. Aan de barre, in het midden en over de diagonaal. Er wordt veel aandacht besteed aan onder andere een goede lichaamshouding, het opbouwen van kracht en souplesse en het ontwikkelen van het (eigen) dansgevoel en muzikaliteit. Hierbij staat het dansplezier hoog in het vaandel!

Moderne dans:
Moderne dans is ontstaan begin 20ste eeuw omdat men zich wilde afzetten tegen Klassiek Ballet en dans dichterbij de natuur wilde brengen. Expressie werd veel belangrijker, dans moest meer communiceren, verschillende emoties werden uit het dagelijks leven afgeleid. Deze dynamische en ademende stijl is gebaseerd op bewegingen zoals: lopen, rennen, springen, draaien, zwaaien, rollen, vallen en opstaan.

Personal Training
Personal training is dé manier om duurzaam trainingsresultaat te behalen door middel van persoonlijk commitment, deskundigheid en passie van uw personal trainer! Omdat wij ons werk met zoveel passie en enthousiasme doen gaan we net even verder waar anderen stoppen! Een belangrijk onderdeel van onze begeleiding is advies en coaching op gedragsverandering, voeding en focus. Want de juiste mindset in combinatie met kennis staan garant voor een lange termijn resultaat.

Peuter/kleuterdans:
Jonge kinderen zijn dol op muziek en bewegen. Grote kans dat jouw dreumes of peuter bij het horen van een ander vrolijk deuntje begint te dansen. Danslessen voor je dreumes of peuter stimuleren de motoriek, je kind is lekker in beweging en ontmoet leeftijdsgenootjes. Bij de dreumeslessen proberen we het kind de wereld van dansend bewegen te laten ontdekken. Dit gebeurt allemaal spelenderwijs. Muziek en bewegen is belangrijk voor uw kind. Op speelse wijze wordt er in de les de nadruk gelegd op muzikaliteit, creativiteit, dansexpressie, ritme gevoel, lichaamscoördinatie en vooral veel dansplezier!

Small group training
Wil je sporten in groepsverband, met veel aandacht voor resultaat, techniek en houding? Dan is Small Group training iets voor jou. Samen met één van onze personal trainers ga je met 3 tot 6 personen aan de slag om een uur lang maximaal te trainen.

Presentatie: TopFitTest
Op een verantwoorde manier (weer) beginnen met sporten? Uw sportprestaties verbeteren? Inzicht krijgen in uw gezondheid of in die van uw werknemers? Van 14.00-15.00 uur geeft inspanningsfysioloog Hilco de Boer een presentatie over de toegevoegde waarde van het afnemen van fysieke testen bij het inzichtelijk maken en verbeteren van uw sportprestaties en/of
gezondheid. Daarnaast is er voldoende ruimte voor uw vragen.