3

BBB
BBB staat voor Billen, Buik en Benen. Juist die gebieden van het lichaam ervaren vrouwen vaak als probleemzones. Met speciale spieroefeningen concentreren we ons op versteviging van die lichaamsdelen.
Doe je wekelijks mee (en let je ook op je voeding) dan zul je het aan jezelf merken en voelen. Je wordt fitter en de gewenste lichaamsdelen die verbeterd moeten worden worden strakker. Als belangrijkste doel heeft BBB dan ook figuurcorrectie. Het is een low-impact work-out (dus ook geschikt als je last hebt van knie- of enkelproblemen). Geen ingewikkelde dansvormen, pasjes of springoefeningen. We werken uitsluitend met het eigen lichaam met af en toe een extra gewichtje erbij. De les bestaat uit een warming-up, staande spier-en balansoefeningen, grondoefeningen, voor buik, billen, onderrug, taille en de gehele romp. Afgesloten met een stretch/cooldown.


BBB Extreme
Een 30 minuten durende, intensieve workout waarbij de billen, buik en benen het flink te verduren krijgen. Dankzij het enthousiasme van de instructeur weet jij het aantal herhalingen vol te houden.


Bodyshape
BodyShape is een les waarbij je in een uur op motiverende muziek je hele lichaam traint. Door de combinatie van cardio- en krachttraining verbrandt je veel calorieën, en werk je tegelijkertijd aan het shapen, oftewel strakker maken van je lichaam! BodyShape is daarom de perfecte les voor personen die willen afvallen, aan hun conditie willen werken en kracht willen opbouwen.

Tijdens een BodyShape les werk je aan kracht, balans, vitaliteit en conditie. We beginnen met de warming-up om je spieren op te warmen en blessures te voorkomen. Daarna gaan we intensief trainen door middel van low impact en high impact aerobics oefeningen. Hierdoor wordt je vetverbranding geactiveerd en je uithoudingsvermogen op de proef worden gesteld. Hierna volgen een aantal spierversterkende oefeningen met de focus op de grote spiergroepen. Om je hartslag te laten dalen en je spieren weer op lengte te brengen, zal iedere les worden beëindigd met een cooling-down. De ervaren instructeur is er om je de juiste technieken aan te leren en je uiteraard te motiveren het beste uit jezelf te halen.


Bootcamp outdoor
Heerlijke training in de buitenlucht. Bootcamp training is begin deze eeuw ontstaan in de Verenigde Staten. Deze cardiovasculaire en spierversterkende full body workout is voor mannen en vrouwen van alle sportniveaus toegankelijk. Met bootcamp training bouw je conditie, kracht, souplesse en explosiviteit op. Een training bestaat onder andere uit hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen, en dat allemaal in de natuur.


Boxing/Fitboksen
Deze bokstraining is een High Intensity training onder begeleiding van een zeer ervaren (kick)bokstrainer. Er wordt doormiddel van bokszakken, bokshandschoenen en fitnessoefeningen een leuke, zware training met veel variatie gegeven. De les bestaat uit een goede warming-up van 20 minuten, gevolgd door een intensief trainingsblok van 20 minuten met als afsluiting een buikspier-workout en een cooldown. Een heerlijke les waarin je al je energie kwijt kunt!

Deze les is er ook in de 30 minuten variant en staat dan onder de naam Boxing op het rooster.


ChiRunning
ChiRunning combineert de centrale bewegingsprincipes van Tai Chi met de sport hardlopen. Hierdoor wordt een techniek gecreëerd die de werklast verschuift naar je kernspieren, waardoor je benen minder hoeven te werken.
Energie-efficiëntie en blessurepreventie komen tot stand door de twee zaken die ChiRunning zo effectief maken. Een mooie basishouding en ontspanning in je lichaam daar waar het kan. Je leert tijdens ChiRunning licht en met ontspanning te lopen. Voor de hoeveelheid stappen per minuut maken we gebruik van een metronoom. Aandachtsgebieden zijn: basishouding, ontspannen afwikkelen van je voeten, je helling is je versnelling en armzwaai.
ChiRunning is geschikt voor iedereen die lekker in de buitenlucht wil bewegen, binnen zijn/haar eigen belastbaarheid. Voor hardlopers die willen leren lopen via een blessure preventieve benadering.
We vertrekken vanaf Dobber 9.

Note: de ChiRunning lessen zitten bij het abonnement inbegrepen, maar docent Anneke wil beginners graag eerst in vier lessen de basistechnieken van ChiRunning leren. De kosten voor deze vier lessen bedragen 50,00.


Crossmaxx
Crossmaxx is een 30 minuten durende fanatieke en intensieve circuitraining die plaatsvindt in de fitnessruimte.


Essential yoga
Essential yoga staat voor Yoga-Relax-Balance. Een unieke Yoga les met een therapeutische toepassing. Diverse Yoga disciplines als Vinyasa en Hata Yoga, Gentle Flow en Jnana Yoga zijn hier gekoppeld met inmenging van Pilates. Het brengt harmonie in de stroming van je ademen en leert je deze op juiste wijze te beheersen. Het biedt je bewustwording, energie en fysieke en mentale kracht. Werkt helend, ontgiftend en brengt organen en systemen, lichaam en geest weer in balans. Vraag jij veel van je lichaam en geest, ervaar je veel drukte of stress, heb je een burn-out, een blessure of een andere (vage) klacht? Dan is dit een zeer effectieve en heerlijke les om je klachten te helpen verminderen of zelfs doen te verdwijnen. Je krijgt opties aangeboden die bij jou passen.


Fitness circuittraining
Wil jij sterker worden en je uithoudingsvermogen verbeteren? Tijdens de fitness circuittraining train je in een groep op de kracht- en cardiotoestellen. Daarnaast maken we gebruik van losse materialen en natuurlijk ontbreken de buikspieroefeningen niet. Kortom, een afwisselende en pittige les, waarvan je lekker gaat zweten.


Fresh Balance
Fresh Balance is een groepsles met een vaste structuur, met veel variatie, geen choreografie en voor iedereen toegankelijk. Je traint in een ontspannen, niet prestatiegerichte sfeer. Na deze les voel je je fit en ontspannen en het zorgt voor nieuwe energie. Een Fresh Balance training is opgebouwd uit 3 blokken van 20 minuten. Het eerste blok van 20 minuten bestaat uit cardio en kracht oefeningen. Hierbij ligt de nadruk op het opwarmen van het lichaam en het versterken van de spieren. Tijdens het tweede blok wordt d.m.v grondoefeningen gewerkt aan balans en stabiliteit van het lichaam. De laatste 20 minuten van de training worden ingevuld met flexibiliteit en ontspanningsoefeningen.


Gladiator
Gladiator is een 30 minuten durende, zeer intensieve ‘high intensity interval’ workout waarin je al je energie kwijt kunt. Met behulp van de enthousiaste instructeur en de bijpassende muziek haal jij het uiterste uit jezelf.


Kettlebell
Gedurende 30 minuten train jij intensief met de kettlebell. Een fantastische workout waarbij je je hele lichaam traint.


Latin move
Voor iedereen die van dansen houdt is er deze swingende workout waar je ongemerkt flink wat calorieën verbrandt. Tijdens de les komen diverse Zuid-Amerikaanse dansstijlen samen.


Move it
In deze functionele circuit-groepstrainingen train je het totale lichaam en gaat jouw core, balans, explosiviteit, kracht en uithoudingsvermogen met stappen vooruit. De instructeur(trice) varieert qua trainingsintensiteit en stemt dit op ieders trainingsniveau af, zo kan jij dus op jouw eigen niveau het maximale uit de training halen. De Move it instructeur motiveert en “entertraint” de sporters in de groep en zorgt ervoor dat iedereen veilig én met veel plezier en energie traint!


Move it 60+
Move it 60+ is een groepsles waarin je samen met andere leeftijdsgenoten een leuke, afwisselende functionele training krijgt. In deze les wordt er aandacht besteed aan het trainen van de core, balans, snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. We starten met een warming up waarna een afwisselende circuittraining wordt gevolgd van losse oefeningen en afgesloten met de cooling down met rek- en ontspanningsoefeningen. Tijdens de training is er ook tijd en aandacht voor het sociale aspect en dit kan je na de training voortzetten met een kopje koffie/thee in ons café.


Powerpump
Power Pump is een barbell-les met spierversterkende oefeningen voor je hele lichaam. Tijdens deze workout worden alle spiergroepen aangepakt met een selectie van technieken uit de krachtzaal, zoals squats, presses, lifts en curls. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtskeus leveren de resultaten op waar jij naar streeft – en snel!


Small group training
Wil je sporten in groepsverband, met veel aandacht voor resultaat, techniek en houding? Dan is Small Group training iets voor jou. Samen met één van onze personal trainers ga je met 3 tot 6 personen aan de slag om een uur lang maximaal te trainen.

De voordelen van Small Group training:

  • Trainen met een personal trainer tegen een gunstig tarief
  • Deskundige begeleiding met maximaal resultaat
  • Altijd een stok achter de deur
  • Het is gezellig om in een groep te sporten
  • Fun en verantwoord trainen
  • Ideaal te combineren met personal training om de kosten wat te verlagen

Spinning
Je fietst in opbouw een vast programma op muziek met allerlei afwisseling in activiteiten, snelheden en weerstanden: de heuvel op klimmen, een vlakke weg, sprinten, enzovoort. Daardoor belast je je spieren, je hart en longen op verschillende manieren en dat levert een goede conditie, kracht en weerstand op. Net als bij andere conditiesporten wordt je hart sterker, krijg je meer longinhoud, is het goed voor de doorbloeding van je spieren, pezen en aanhechtingen én krijg je meer kracht in voornamelijk je onderlichaam. De spinningles is Freestyle en kan per les wisselen; dit wordt helemaal door de docent bepaald. Spinning is een prima workout voor iedereen, op elk niveau!!
Het fietsen op muziek is opzwepend, waardoor je je grenzen verlegt en echt merkbaar bouwt aan een betere conditie!


Yogafulness
Yogafulness is een combinatie van mindfulness en yoga: uit het hoofd in het lijf. Door middel van yoga oefeningen gaan we het contact met ons lichaam versterken. Want door met het lijf te gaan werken kan je makkelijker de focus van de mind verleggen. En door te voelen en te luisteren naar je eigen lijf leer je jezelf steeds beter kennen. Ons lichaam is ons kompas en leidt ons altijd in de juiste richting, we hoeven alleen maar de signalen op te merken. Mindfulness houdt kort gezegd het volgende in: je aandacht bewust richten, in het hier en nu, zonder oordeel. Het vergt lichaamsbewustzijn: contact maken met jezelf, je eigen lijf. Door je ademhaling, (dwalende) gedachten, emoties en handelingen aandachtig waar te nemen kan je vastgeroeste patronen in beweging zetten. De les is een afwisselende mix tussen beweging en bewustzijnsoefeningen. Een uurtje ontspanning en even niks moeten; een ontsnapping aan de hectiek van alledag. Daarnaast leer je de tools om dit toe te passen in je dagelijkse leven, dus ook als je van je matje af bent.