Yoga 60+
Yoga 60+ is toegankelijk voor man of vrouw, met of zonder klachten, wel of geen ervaring.  Yoga bestaat voor het grootste gedeelte uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s). In het Westen is Yoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van Yoga in het Westen is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden. Lees verder

Move it 60+
Move it 60+ is een groepsles waarin je samen met andere leeftijdsgenoten een leuke, afwisselende functionele training krijgt. In deze les wordt er aandacht besteed aan het trainen van de core, balans, snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. We starten met een warming up waarna een afwisselende circuittraining wordt gevolgd van losse oefeningen en afgesloten met de cooling down met rek- en ontspanningsoefeningen. Tijdens de training is er ook tijd en aandacht voor het sociale aspect en dit kan je na de training voortzetten met een kopje koffie/thee aan de Foyer van de Brink.

Spinning 60+

Je fietst in opbouw een vast programma op muziek met allerlei afwisseling in activiteiten, snelheden en weerstanden: de heuvel op klimmen, een vlakke weg, sprinten, enzovoort. Daardoor belast je je spieren, je hart en longen op verschillende manieren en dat levert een goede conditie, kracht en weerstand op. Net als bij andere conditiesporten wordt je hart sterker, krijg je meer longinhoud, is het goed voor de doorbloeding van je spieren, pezen en aanhechtingen én krijg je meer kracht in voornamelijk je onderlichaam. De spinningles is Freestyle en kan per les wisselen; dit wordt helemaal door de docent bepaald. Spinning 60+ is een prima workout voor man en vrouw, op elk niveau!!
Het fietsen op muziek is opzwepend en op de doelgroep afgestemd, waardoor je je grenzen verlegt en echt merkbaar bouwt aan een betere conditie!