YOGASTUDIO OBDAM

Yoga is een fijne activiteit om even helemaal tot rust te komen. Je lichaam soepel en flexibel te maken, je houding te verbeteren en je ademhaling onder controle te krijgen. Wij bieden drie soorten yogalessen in verschillende intensiteit: Yogafulness, Essential yoga en Alignment yoga. Ben je al sportief of (nog) niet, van jong tot oud, yoga is voor iedereen geschikt. Op deze pagina vind je alle informatie.

Waarom Yogastudio Obdam?

 • Wij bieden een breed scala aan yogalessen
 • Professionele en ervaren docenten met elk hun eigen specialisatie
 • Moderne, lichte ruimte met goede klimaatbeheersing
 • Bij ons kun je drie soorten yoga op het rooster vinden

Reserveer nu een gratis proefweek!

YOGA LESOMSCHRIJVINGEN

Alignment yoga

Tijdens de Alignment yoga les ligt de nadruk op het bewuste gebruik van de ademhaling in combinatie met het lang aanhouden van een houding. Hierdoor ga je bewust voelen wat er in het lichaam gebeurt. Verder is een precieze uitvoering van de houdingen van belang. Hiervoor worden leerlingen gecorrigeerd en gemanipuleerd in een yogahouding om ze zo verder te helpen. Iedere week is er een ander thema, wat zorgt voor een goede opbouw van de yoga houdingen op de langere termijn en het geeft voldoende afwisseling. Deze vorm van yoga is toegankelijk voor iedereen.

Essential yoga

Deze yoga vorm staat voor Yoga – Relax & Balance. Een unieke yoga les met een therapeutische toepassing. Een mooie combinatie van diverse yoga stylen zijn hier gekoppeld met inmenging van Pilates. Het leert je goed voelen wat bij je past. De essentie blijft de adem en zorgt dat houdingen met elkaar kunnen verbinden in een prachtige zachte flow. Het brengt harmonie in de stroming van je ademen en leert je deze op juiste wijze te beheersen. Het biedt je bewustwording, energie en fysieke en mentale kracht. Werkt helend, ontgiftend en brengt organen en systemen, lichaam en geest weer in balans.
Vraag jij veel van jezelf, ervaar je veel drukte of stress, heb je een burn-out, een blessure of een andere (vage) klacht? Dan is dit een zeer effectieve en heerlijke les om je klachten te helpen verminderen of zelfs doen te verdwijnen.
Binnen deze yoga les werken we aan kracht, flexibiliteit en balans voor zowel lichaam als geest. Het helpt je een emotionele stabiliteit te bereiken, je concentratie te verbeteren, spieren te stretchen en waar orgaanfuncties zich kunnen herstellen. De intensiteit wordt afgestemd op wat jij aan kan en daarom voor iedereen zeer toegankelijk. Kortom ook in deze les wordt de algehele gezondheid bevorderd.

Yogafulness

Yogafulness is een combinatie van mindfulness en yoga: uit het hoofd in het lijf. Door middel van yoga oefeningen gaan we het contact met ons lichaam versterken. Want door met het lijf te gaan werken kan je makkelijker de focus van de mind verleggen. En door te voelen en te luisteren naar je eigen lijf leer je jezelf steeds beter kennen. Ons lichaam is ons kompas en leidt ons altijd in de juiste richting, we hoeven alleen maar de signalen op te merken. Mindfulness houdt kort gezegd het volgende in: je aandacht bewust richten, in het hier en nu, zonder oordeel. Het vergt lichaamsbewustzijn: contact maken met jezelf, je eigen lijf. Door je ademhaling, (dwalende) gedachten, emoties en handelingen aandachtig waar te nemen kan je vastgeroeste patronen in beweging zetten. De les is een afwisselende mix tussen beweging en bewustzijnsoefeningen. Een uurtje ontspanning en even niks moeten; een ontsnapping aan de hectiek van alledag. Daarnaast leer je de tools om dit toe te passen in je dagelijkse leven, dus ook als je van je matje af bent.

YOGA LESROOSTER

In verband met de lockdown geven wij de yoga lessen nog steeds online. Je vindt het yoga rooster hieronder per dag.
Deze lessen zijn te volgen via onze besloten facebook groep: www.facebook.com/groups/deboergroepslessen

Wanneer je je hiervoor aanmeldt checken wij of je een lidmaatschap hebt en zullen we je toevoegen aan de groep.

Toon filters
Les
Dagen vd week
 1. zaterdag
 2. maandag
 3. dinsdag
 4. woensdag
 5. donderdag
 1. 19-06 Soort Locatie Instructeur
  Essential yoga
  Studio 2 Corine
 2. 21-06 Soort Locatie Instructeur
  Essential yoga
  Studio 2 Corine
 3. 22-06 Soort Locatie Instructeur
  Easy flow & yin yoga
  Studio 2 Caya
 4. 23-06 Soort Locatie Instructeur
  Essential yoga
  Studio 2 Corine
 5. 24-06 Soort Locatie Instructeur
  Easy flow & yin yoga
  Studio 2 Caya

TARIEVEN

Bekijk hier de tarieven.

YOGA DOCENTEN

Corine van der Molen – Essential yoga docent

Mijn naam is Corine en ik ben een ervaren en gediplomeerd yoga/sport docent. Sinds 1999 ben ik werkzaam op dit gebied. Tijdens mijn yogalessen maak ik gebruik van mijn opleidingen psychologie/mindfulness en cognitieve therapie om mensen te begeleiden en te coachen. Mijn doel is dat iedereen ontspanning leert ervaren en zo nieuwe energie kan op doen. Kortom, een stukje mindfulness therapie op de mat.


Laura Murgia – Alignment yoga docent

Mijn naam is Laura (1977) en ik geef Hatha yoga volgens de Critical Alignment methode. Door een chronische auto-immuun aandoening is mijn energie beperkt en belemmert het mijn dagelijkse leven door onder andere gewrichts- en spierpijnen. Ik ben op zoek gegaan naar een vorm van sport die voor mij ontspanning, kracht en energie oplevert en ik kwam erachter dat yoga mij dit geeft. Ik begon mij fitter te voelen, meer ontspannen, maar ook bewuster. Ook merkte ik dat mijn lichaam steeds minder stijf werd. Omdat ik steeds enthousiaster werd over yoga en me hierin verder wilde ontwikkelen en verdiepen ben ik In 2015 begonnen met de yogadocenten opleiding bij Yoga instituut Dirk-Jan Lust. Het lesgeven vind ik mooi om te doen, het stelt me in staat om iets heel goeds door te kunnen geven aan anderen.


Caya Vriend – Yogafulness docent

Mijn naam is Caya en ik ben net vanuit Haarlem verhuisd naar Obdam. Ik ben orthomoleculair voedingstherapeut en ik heb een eigen praktijk genaamd Holistic Caya. Mijn ervaring is dat gezond leven een middel is om je goed te voelen. Ik heb een holistische visie waarbij ik de mens als één geheel zie. Gezondheid is een balans tussen je fysieke, emotionele, mentale en spirituele gesteldheid. Als op het ene niveau iets gebeurt heeft dat onmiddellijk effect op het andere niveau. Ben je uit evenwicht dan uit zich dat vaak op lichamelijk vlak. Yoga staat voor mij voor ontspanning en bewustwording want alleen dan kan je de signalen opmerken die jouw lijf afgeeft. Door yoga leer je (weer) samen te werken met je lichaam zodat je loyaal kan zijn naar jezelf toe.

Ik heb mijn yoga teacher training in India gevolgd, tijdens een 1,5 jaar durende wereldreis. Worden wie je in essentie bent is mijn hoogste doel en hier ben ik dan ook dagelijks mee bezig. Ik heb mijn eigen klachten, angsten en onzekerheden altijd als ingang gebruikt om dichter bij mezelf te komen. Ik hoop dan ook dat ik d.m.v. het geven van yoga andere mensen kan inspireren om meer in contact te komen met henzelf, al is het maar voor even. (www.holisticcaya.nl)