YOGASTUDIO OBDAM

Yoga is een fijne activiteit om even helemaal tot rust te komen. Je lichaam soepel en flexibel te maken, je houding te verbeteren en je ademhaling onder controle te krijgen. Wij bieden twee soorten yogalessen in verschillende intensiteit: Essential yoga en Easyflow en Yin yoga. Ben je al sportief of (nog) niet, van jong tot oud, yoga is voor iedereen geschikt. Op deze pagina vind je alle informatie.

Waarom Yogastudio Obdam?

 • Professionele en ervaren docenten met elk hun eigen specialisatie
 • Moderne, lichte ruimte met goede klimaatbeheersing
 • Bij ons kun je twee soorten yoga op het rooster vinden

YOGA LESOMSCHRIJVINGEN

Essential yoga

Deze yoga vorm staat voor Yoga – Relax & Balance. Een unieke yoga les met een therapeutische toepassing. Een mooie combinatie van diverse yoga stylen zijn hier gekoppeld met inmenging van Pilates. Het leert je goed voelen wat bij je past. De essentie blijft de adem en zorgt dat houdingen met elkaar kunnen verbinden in een prachtige zachte flow. Het brengt harmonie in de stroming van je ademen en leert je deze op juiste wijze te beheersen. Het biedt je bewustwording, energie en fysieke en mentale kracht. Werkt helend, ontgiftend en brengt organen en systemen, lichaam en geest weer in balans.
Vraag jij veel van jezelf, ervaar je veel drukte of stress, heb je een burn-out, een blessure of een andere (vage) klacht? Dan is dit een zeer effectieve en heerlijke les om je klachten te helpen verminderen of zelfs doen te verdwijnen.
Binnen deze yoga les werken we aan kracht, flexibiliteit en balans voor zowel lichaam als geest. Het helpt je een emotionele stabiliteit te bereiken, je concentratie te verbeteren, spieren te stretchen en waar orgaanfuncties zich kunnen herstellen. De intensiteit wordt afgestemd op wat jij aan kan en daarom voor iedereen zeer toegankelijk. Kortom ook in deze les wordt de algehele gezondheid bevorderd.

Easyflow en Yin yoga

Easyflow en Yin yoga is een combinatie van mindfulness en yoga: uit het hoofd in het lijf. Door middel van yoga oefeningen gaan we het contact met ons lichaam versterken. Want door met het lijf te gaan werken kan je makkelijker de focus van de mind verleggen. En door te voelen en te luisteren naar je eigen lijf leer je jezelf steeds beter kennen. Ons lichaam is ons kompas en leidt ons altijd in de juiste richting, we hoeven alleen maar de signalen op te merken. Mindfulness houdt kort gezegd het volgende in: je aandacht bewust richten, in het hier en nu, zonder oordeel. Het vergt lichaamsbewustzijn: contact maken met jezelf, je eigen lijf. Door je ademhaling, (dwalende) gedachten, emoties en handelingen aandachtig waar te nemen kan je vastgeroeste patronen in beweging zetten. De les is een afwisselende mix tussen beweging en bewustzijnsoefeningen. Een uurtje ontspanning en even niks moeten; een ontsnapping aan de hectiek van alledag. Daarnaast leer je de tools om dit toe te passen in je dagelijkse leven, dus ook als je van je matje af bent.

YOGA LESROOSTER

Hieronder vind je het yogarooster per dag.

Download hier het rooster vanaf maandag 23 augustus.

Toon filters
Les
Dagen vd week
 1. zaterdag
 2. zondag
 3. maandag
 4. dinsdag
 5. woensdag
 6. donderdag
 7. zaterdag
 1. 20 april Soort Locatie Instructeur
  Hatha yoga
  Studio 2 Sylvia
 2. 21 april Soort Locatie Instructeur
  Hatha yoga
  Studio 2 Dinah
 3. 22 april Soort Locatie Instructeur
  Yin yoga
  Studio 2 Rianne
 4. 23 april Soort Locatie Instructeur
  Yin Yang yoga
  Studio 2 Floortje
  Easy flow & yin yoga
  Studio 2 Floortje
 5. 24 april Soort Locatie Instructeur
  Yin yoga
  Studio 2 Sylvia
  Pilates
  Studio 1 Dinah
 6. 25 april Soort Locatie Instructeur
  Easy flow & yin yoga
  Studio 2 Caya
 7. 27 april Soort Locatie Instructeur
  Hatha yoga
  Studio 2 Sylvia

TARIEVEN

Bekijk hier de tarieven.

YOGA DOCENTEN

3

Corine van der Molen – Essential yoga docent

Mijn naam is Corine en ik ben een ervaren en gediplomeerd yoga/sport docent. Sinds 1999 ben ik werkzaam op dit gebied. Tijdens mijn yogalessen maak ik gebruik van mijn opleidingen psychologie/mindfulness en cognitieve therapie om mensen te begeleiden en te coachen. Mijn doel is dat iedereen ontspanning leert ervaren en zo nieuwe energie kan op doen. Kortom, een stukje mindfulness therapie op de mat.


Caya Vriend – Easyflow & Yin yoga docent

Mijn naam is Caya en ik ben net vanuit Haarlem verhuisd naar Obdam. Ik ben orthomoleculair voedingstherapeut en ik heb een eigen praktijk genaamd Holistic Caya. Mijn ervaring is dat gezond leven een middel is om je goed te voelen. Ik heb een holistische visie waarbij ik de mens als één geheel zie. Gezondheid is een balans tussen je fysieke, emotionele, mentale en spirituele gesteldheid. Als op het ene niveau iets gebeurt heeft dat onmiddellijk effect op het andere niveau. Ben je uit evenwicht dan uit zich dat vaak op lichamelijk vlak. Yoga staat voor mij voor ontspanning en bewustwording want alleen dan kan je de signalen opmerken die jouw lijf afgeeft. Door yoga leer je (weer) samen te werken met je lichaam zodat je loyaal kan zijn naar jezelf toe.

Ik heb mijn yoga teacher training in India gevolgd, tijdens een 1,5 jaar durende wereldreis. Worden wie je in essentie bent is mijn hoogste doel en hier ben ik dan ook dagelijks mee bezig. Ik heb mijn eigen klachten, angsten en onzekerheden altijd als ingang gebruikt om dichter bij mezelf te komen. Ik hoop dan ook dat ik d.m.v. het geven van yoga andere mensen kan inspireren om meer in contact te komen met henzelf, al is het maar voor even. (www.holisticcaya.nl)