YOGASTUDIO OBDAM

Yoga is een fijne activiteit om even helemaal tot rust te komen. Je lichaam soepel en flexibel te maken, je houding te verbeteren en je ademhaling onder controle te krijgen. Wij bieden een breed scala aan yogalessen in verschillende intensiteit. Van Easy Flow yoga tot Poweryoga en alles daar tussenin. Ben je al sportief of (nog) niet, van jong tot oud, yoga is voor iedereen geschikt. We geven ook yogalessen voor specifieke doelgroepen zoals: senioren, kids & teens en zwangeren. Op deze pagina vind je alle informatie.

Waarom Yogastudio Obdam?

 • Wij bieden een breed scala aan yogalessen
 • Professionele en ervaren docenten met elk hun eigen specialisatie
 • Moderne, lichte ruimte met goede klimaatbeheersing
 • Bij ons kun je 7 soorten yoga op het rooster vinden
 • Van maandag t/m zaterdag kun je yogalessen volgen

Kom gerust langs voor een gratis proefles.

YOGA LESOMSCHRIJVINGEN

Yoga Do-In

Yoga Do-In is een bewegingsvorm uit Japan, waaraan iedereen mee kan doen. Het is een systeem van oefeningen, strekkingen en ademhalingstechnieken, gericht op het herstellen van evenwicht en het bevorderen van gezondheid en vitaliteit. Do-In betekent letterlijk ‘de weg naar binnen’. Door Do-In te beoefenen zorg je er voor dat je leniger wordt en je ontwikkelt een groter uithoudingsvermogen. Kortom, je wordt gezonder en vitaler. De oefeningen worden in geconcentreerde rust uitgevoerd, zodat in het lichaam geleidelijk aan warmte ontstaat en tegelijkertijd een gevoel van rust en ontspanning wordt ervaren.

Alignment yoga

Tijdens de Alignment yoga les ligt de nadruk op het bewuste gebruik van de ademhaling in combinatie met het lang aanhouden van een houding. Hierdoor ga je bewust voelen wat er in het lichaam gebeurt. Verder is een precieze uitvoering van de houdingen van belang. Hiervoor worden leerlingen gecorrigeerd en gemanipuleerd in een yogahouding om ze zo verder te helpen. Iedere week is er een ander thema, wat zorgt voor een goede opbouw van de yoga houdingen op de langere termijn en het geeft voldoende afwisseling. Deze vorm van yoga is toegankelijk voor iedereen.

Essential yoga

Essential yoga staat voor Yoga-Relax-Balance. Een unieke Yoga les met een therapeutische toepassing. Diverse Yoga disciplines als Vinyasa en Hata Yoga, Gentle Flow en Jnana Yoga zijn hier gekoppeld met inmenging van Pilates. Het brengt harmonie in de stroming van je ademen en leert je deze op juiste wijze te beheersen. Het biedt je bewustwording, energie en fysieke en mentale kracht. Werkt helend, ontgiftend en brengt organen en systemen, lichaam en geest weer in balans. Vraag jij veel van je lichaam en geest, ervaar je veel drukte of stress, heb je een burn-out, een blessure of een andere (vage) klacht? Dan is dit een zeer effectieve en heerlijke les om je klachten te helpen verminderen of zelfs doen te verdwijnen. Je krijgt opties aangeboden die bij jou passen.

Poweryoga

Poweryoga is een yoga vorm die veel aandacht besteedt aan fysieke fitheid van de beoefenaar, door meer variatie in de les en houdingen. Het is een combinatie van fysieke houdingen en ademhalingsoefeningen. De oefeningen worden uitgevoerd in een ‘flow’. Ze gaan direct in elkaar over. We beginnen de les met een lichte warming-up, gevolgd door een afwisseling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De les wordt afgesloten met ademhalingsoefeningen en ontspanning waarin je tot rust kunt komen. In de ontspanning herstel je van de inspanning, waardoor de oefeningen optimale resultaten bieden. Poweryoga is geschikt voor iedereen die een uitdaging wel ziet zitten.

FreshBalance

FreshBalance is een groepsles met een vaste structuur, veel variatie en voor iedereen toegankelijk. Een FreshBalance training is opgebouwd uit 3 blokken van 20 minuten. Het eerste blok van 20 minuten bestaat uit cardio en kracht oefeningen. Hierbij ligt de nadruk op het opwarmen van het lichaam en het versterken van de spieren. Tijdens het tweede blok wordt d.m.v grondoefeningen gewerkt aan balans en stabiliteit van het lichaam. De laatste 20 minuten van de training worden ingevuld met flexibiliteit en ontspanningsoefeningen.

EasyFlow yoga

EasyFlow yoga is een mildere vorm van de Essential yoga. Als je rust en ontspanning zoekt in beweging dan is Easy Flow Yoga ideaal voor jou. Het leert je goed voelen wat bij je past. De intensiteit van de les is lager dan een gemiddelde yoga les en de belasting op met name schouders en polsen is minder waardoor de les lichter en toegankelijker is. De essentie blijft de adem en zorgt dat houdingen met elkaar kunnen verbinden in een prachtige, zachte flow. In de les werken we aan kracht, flexibiliteit en balans voor zowel lichaam als geest. Het helpt je een emotionele stabiliteit te bereiken, je concentratie te verbeteren, spieren te stretchen en waar orgaanfuncties zich kunnen herstellen. Kortom ook in deze les wordt de algehele gezondheid bevorderd.

Nieuw: Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van Yoga, waarbij de houdingen (Asana’s) opeenvolgend met een vloeiende overgang worden uitgevoerd. Daarbij worden de houdingen uitgevoerd op het ritme van de ademhaling. Vinyasa Yoga is een krachtige vorm van Yoga, waarbij je zowel kracht als flexibiliteit opbouwt. De Vinyasa lessen zijn inspannend, waardoor je uiteindelijk spanning in het lichaam kan loslaten. Laat je meevoeren op het ritme van je ademhaling en neem je lichaam en geest mee in een diepe ontspanning.

YOGA LESROOSTER

De maanden juli en augustus draaien wij een aangepast rooster, je kunt hem hier downloaden.

Download hier het yoga rooster.

Hieronder vind je het huidige yoga rooster per dag.

 

Toon filters
Les
Dagen vd week
 1. dinsdag
 2. woensdag
 3. zaterdag
 4. maandag
 1. 20-08 Soort Locatie Instructeur
  Power yoga/Fresh Balance
  Studio 2 Sylvia
 2. 21-08 Soort Locatie Instructeur
  Essential yoga
  Studio 2 Corine
 3. 24-08 Soort Locatie Instructeur
  Essential yoga
  Studio 2 Corine
 4. 26-08 Soort Locatie Instructeur
  Yoga Do In
  Studio 2 Ria

TARIEVEN

Bekijk hier de tarieven.

YOGA DOCENTEN

Celine Roozendaal – Fresh balance docent

Mijn naam is Celine Roozendaal (1995) en ik ben woonachtig in Broek op Langedijk. Ik ben afgestudeerd aan de Utrechtse dansacademie als docent dans en uitvoerende dans. Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met Pilates. Erg interessant: je leert o.a. je lichaam op een hele andere manier kennen. Naast Pilates ben ik sinds 2017 ook gespecialiseerd in Fresh balance, een les waarin de verschillende elementen cardio, kracht, stabiliteit, flexibiliteit en ontspanning samenkomen. De Fresh balance les bestaat uit 3 blokken van 20 minuten  en wordt gegeven op verschillende muziekstijlen.


Corine van der Molen – Essential en Easy Flow yoga docent

Mijn naam is Corine en ik ben een ervaren en gediplomeerd yoga/sport docent. Sinds 1999 ben ik werkzaam op dit gebied. Tijdens mijn yogalessen maak ik gebruik van mijn opleidingen psychologie/mindfulness en cognitieve therapie om mensen te begeleiden en te coachen. Mijn doel is dat iedereen ontspanning leert ervaren en zo nieuwe energie kan op doen. Kortom, een stukje mindfulness therapie op de mat.


Laura Murgia – Alignment yoga docent

Mijn naam is Laura (1977) en ik geef Hatha yoga volgens de Critical Alignment methode. Door een chronische auto-immuun aandoening is mijn energie beperkt en belemmert het mijn dagelijkse leven door onder andere gewrichts- en spierpijnen. Ik ben op zoek gegaan naar een vorm van sport die voor mij ontspanning, kracht en energie oplevert en ik kwam erachter dat yoga mij dit geeft. Ik begon mij fitter te voelen, meer ontspannen, maar ook bewuster. Ook merkte ik dat mijn lichaam steeds minder stijf werd. Omdat ik steeds enthousiaster werd over yoga en me hierin verder wilde ontwikkelen en verdiepen ben ik In 2015 begonnen met de yogadocenten opleiding bij Yoga instituut Dirk-Jan Lust. Het lesgeven vind ik mooi om te doen, het stelt me in staat om iets heel goeds door te kunnen geven aan anderen.


Ria Sier – Yoga Do-in docent

Mijn naam is Ria Sier en ik woon in Broek op Langedijk. Ruim 10 jaar geleden ben ik begonnen met een 4-jarige beroepsopleiding Shiatsu aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag. Tijdens deze opleiding ben ik begonnen met de opleiding Do-In instructeur. Yoga/ Do-In is een bewegingsvorm uit Japan. Het mooie van Do-In is dat iedereen mee kan doen. Of je nu oud of jong bent, lenig of iets minder soepel, het maakt niet uit. Je doet wat je kan! Do-In betekent; de weg naar binnen. Door middel van ademhalingsoefeningen, beweging en het bewust worden van wat je doet en voelt, word je je bewust van je lijf en kan je beter naar je eigen lichaam luisteren.


Sylvia Kolijn – Docent Power Yoga en Fresh Balance

Mijn naam is Sylvia Kolijn (1982) en ik geef Power Yoga. Het dagelijkse leven is soms best druk en stressvol en dan is het heerlijk om mijn gedachten even helemaal tot rust te laten komen. Dit doe ik door middel van ademhaling in combinatie met oefeningen voor mijn hele lichaam. Power Yoga is een les waarbij dit mogelijk is. Het is een combinatie van kracht en flexibiliteit op beweging van je ademhaling. Dit sprak mij zo aan, dat ik het ook wilde overdragen aan anderen. Ik heb de opleiding Poweryoga positief afgerond en nu geef ik met veel plezier deze vorm van yoga. Daarnaast geef ik de Fresh Balance lessen, waarin ook een deel ontspanning en flexibiliteit voorkomt.


Marion Stuveling – Vinyasa Yoga docent

Mijn naam is Marion en ik ben gecertificeerd Vinyasa Yogadocent. Yoga heeft altijd mijn aandacht gehad, maar vorig jaar ging toch echt het roer om en ben ik de 200 hrs Vinyasa Teacher Training gaan volgen (RYS). Tijdens deze opleiding is mijn liefde voor Vinyasa Yoga echt gegroeid en merkte ik hoe Yoga kan helpen om meer verbinding met je lichaam te maken. Yoga kan veel energie en balans geven. Naast het geven van Yogales ben ik werkzaam als jurist, iets wat erg leuk maar soms ook uitdagend is, Yoga geeft mij daarbij een mooie balans. In mijn lessen breng ik focus aan op de techniek, krachtopbouw en ademhaling in de houdingen. Mijn lessen zijn nuchter met respect voor de Yoga filosofie. Ik kijk ernaar uit om jullie te mogen verwelkomen bij Sportstudio de Boer.