YOGASTUDIO OBDAM

Yoga is een fijne activiteit om even helemaal tot rust te komen. Je lichaam soepel en flexibel te maken, je houding te verbeteren en je ademhaling onder controle te krijgen. Wij bieden een breed scala aan yogalessen in verschillende intensiteit. Van Hatha yoga tot Poweryoga en alles daar tussenin. Ben je al sportief of (nog) niet, van jong tot oud, yoga is voor iedereen geschikt. We geven ook yogalessen voor specifieke doelgroepen zoals: senioren, kids & teens en zwangeren. Op deze pagina vind je alle informatie.

Waarom Yogastudio Obdam?

 • Wij bieden een breed scala aan yogalessen
 • Professionele en ervaren docenten met elk hun eigen specialisatie
 • Moderne, lichte ruimte met goede klimaatbeheersing
 • Bij ons kun je vanaf september 15 yogalessen per week op het rooster vinden
 • Van maandag t/m zaterdag kun je yogalessen volgen

Kom gerust langs voor een gratis proefles.

YOGA LESOMSCHRIJVINGEN

Hatha yoga

Het woord Hatha betekent ‘zon en maan’ en yoga betekent ‘juk’. Dit kunnen we in de westerse wereld vertalen naar bewustwording en een goede balans, maar nu tussen lichaam en geest. Iedere les heeft dit als doel. Daarom komen de volgende onderdelen altijd aan bod: bewustwording van het hier en nu, verschillende asana’s (oefeningen), pranayama’s (ademhalingen), meditatie en een slot ontspanning. Omdat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen wordt er in de lessen niet gemanipuleerd.

Yoga Do-In

Yoga Do-In is een bewegingsvorm uit Japan, waaraan iedereen mee kan doen. Het is een systeem van oefeningen, strekkingen en ademhalingstechnieken, gericht op het herstellen van evenwicht en het bevorderen van gezondheid en vitaliteit. Do-In betekent letterlijk ‘de weg naar binnen’. Door Do-In te beoefenen zorg je er voor dat je leniger wordt en je ontwikkelt een groter uithoudingsvermogen. Kortom, je wordt gezonder en vitaler. De oefeningen worden in geconcentreerde rust uitgevoerd, zodat in het lichaam geleidelijk aan warmte ontstaat en tegelijkertijd een gevoel van rust en ontspanning wordt ervaren.

Alignment yoga

Tijdens de Alignment yoga les ligt de nadruk op het bewuste gebruik van de ademhaling in combinatie met het lang aanhouden van een houding. Hierdoor ga je bewust voelen wat er in het lichaam gebeurt. Verder is een precieze uitvoering van de houdingen van belang. Hiervoor worden leerlingen gecorrigeerd en gemanipuleerd in een yogahouding om ze zo verder te helpen. Iedere week is er een ander thema, wat zorgt voor een goede opbouw van de yoga houdingen op de langere termijn en het geeft voldoende afwisseling. Deze vorm van yoga is toegankelijk voor iedereen.

Essential yoga

Essential yoga staat voor Yoga-Relax-Balance. Een unieke Yoga les met een therapeutische toepassing. Diverse Yoga disciplines als Vinyasa en Hata Yoga, Gentle Flow en Jnana Yoga zijn hier gekoppeld met inmenging van Pilates. Het brengt harmonie in de stroming van je ademen en leert je deze op juiste wijze te beheersen. Het biedt je bewustwording, energie en fysieke en mentale kracht. Werkt helend, ontgiftend en brengt organen en systemen, lichaam en geest weer in balans. Vraag jij veel van je lichaam en geest, ervaar je veel drukte of stress, heb je een burn-out, een blessure of een andere (vage) klacht? Dan is dit een zeer effectieve en heerlijke les om je klachten te helpen verminderen of zelfs doen te verdwijnen. Je krijgt opties aangeboden die bij jou passen.

Poweryoga is een yoga vorm die veel aandacht besteedt aan fysieke fitheid van de beoefenaar, door meer variatie in de les en houdingen. Het is een combinatie van fysieke houdingen en ademhalingsoefeningen. De oefeningen worden uitgevoerd in een ‘flow’. Ze gaan direct in elkaar over. We beginnen de les met een lichte warming-up, gevolgd door een afwisseling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De les wordt afgesloten met ademhalingsoefeningen en ontspanning waarin je tot rust kunt komen. In de ontspanning herstel je van de inspanning, waardoor de oefeningen optimale resultaten bieden. Poweryoga is geschikt voor iedereen die een uitdaging wel ziet zitten.

FreshBalance is een groepsles met een vaste structuur, veel variatie en voor iedereen toegankelijk. Een FreshBalance training is opgebouwd uit 3 blokken van 20 minuten. Het eerste blok van 20 minuten bestaat uit cardio en kracht oefeningen. Hierbij ligt de nadruk op het opwarmen van het lichaam en het versterken van de spieren. Tijdens het tweede blok wordt d.m.v grondoefeningen gewerkt aan balans en stabiliteit van het lichaam. De laatste 20 minuten van de training worden ingevuld met flexibiliteit en ontspanningsoefeningen.

Zwangerschapsyoga is helemaal gericht op het zwanger zijn en de bevalling. Je krijgt handvatten voor tijdens je zwangerschap. Hoe sta je tijdens de zwangerschap, hoe is je houding? Je krijgt een goede voorbereiding op de bevalling met allerlei nuttige tips en oefeningen. Vertrouwen, kun je dat leren? Ontspannen, hoe doe je dat eigenlijk? Hoe voorkom je bekkeninstabiliteit? Je maakt contact met je kindje. Er is een partneravond in de 10 lessen met nuttige adviezen en massage technieken. Je kunt instromen vanaf 20 weken.

Yoga voor kids en teens is gebaseerd op Hatha yoga, maar is iedere week anders. Wat in de groep speelt of leeft wordt aangegrepen voor de les. Een les kan heel rustig zijn, maar ook heel druk met veel rennen en lawaai maken. Klassieke of moderne muziek wordt ook gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van hun rijke fantasie. Veel lessen hebben als basis een thema bijvoorbeeld: de regenboog. Iedere les eindigt met een ontspanning op hun manier.

Yoga voor senioren is gebaseerd op Hatha yoga. Iedereen kan meedoen, omdat het altijd op een stoel begint en wanneer het lichaam het toelaat ook asana’s (oefeningen/houdingen) op de mat. We werken aan bewustwording, balans tussen lichaam en geest, weer wat leniger worden door de kleinste oefeningen. Wist jij dat wanneer je soepele handen en voeten hebt dit door heel je lichaam door werkt? Iedere les is er ook aandacht voor je adem en is er een eind ontspanning. Een uurtje met elkaar is natuurlijk ook heel gezellig!

Stoelyoga is in Amerika uitgevonden door Laksmi Volker. Paula Jap Tjong heeft het naar Nederland gebracht. Alle asana’s (oefeningen/ houdingen) worden op of langs de stoel uitgevoerd. Alle bestaande asana’s uit de gewone yoga wereld kunnen vertaald worden naar asana’s op een stoel. Dit is heel bijzonder. Je voelt duidelijk de uitwerking van een kleine beweging. Stoelyoga is er voor iedereen!

YOGA LESROOSTER

Download hier het yoga rooster vanaf maandag 3 september.

Hieronder vind je het huidige yoga rooster per dag.

Toon filters
Les
Dagen vd week
 1. donderdag
 2. vrijdag
 3. zaterdag
 4. maandag
 5. dinsdag
 6. woensdag
 7. donderdag
 1. 18-10 Soort Locatie Instructeur
  Fresh balance
  Studio 2 Celine
  Alignment yoga
  Studio 2 Laura
 2. 19-10 Soort Locatie Instructeur
  Zwangerschapsyoga
  Studio 2 Rina
  Hatha yoga
  Studio 2 Rina
  Stoelyoga
  Studio 2 Rina
 3. 20-10 Soort Locatie Instructeur
  Essential yoga
  Studio 2 Corine
 4. 22-10 Soort Locatie Instructeur
  Yoga Do In
  Studio 2 Ria
 5. 23-10 Soort Locatie Instructeur
  Fresh Balance
  Studio 2 Sylvia
  Kids yoga*
  Studio 2 Rina
  Teens yoga*
  Studio 2 Rina
  Power yoga
  Studio 2 Sylvia
  Fresh Balance
  Studio 2 Sylvia
 6. 24-10 Soort Locatie Instructeur
  Hatha yoga
  Studio 2 Rina
  Hatha yoga 60+
  Studio 2 Rina
  Essential yoga
  Studio 2 Corine
 7. 25-10 Soort Locatie Instructeur
  Fresh balance
  Studio 2 Celine
  Alignment yoga
  Studio 2 Laura

TARIEVEN

Bekijk hier de tarieven.

YOGA DOCENTEN

Celine Roozendaal

Fresh balance docent

Mijn naam is Celine Roozendaal (1995) en ik ben woonachtig in Broek op Langedijk. Ik ben afgestudeerd aan de Utrechtse dansacademie als docent dans en uitvoerende dans. Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met Pilates. Erg interessant: je leert o.a. je lichaam op een hele andere manier kennen. Naast Pilates ben ik sinds 2017 ook gespecialiseerd in Fresh balance, een les waarin de verschillende elementen cardio, kracht, stabiliteit, flexibiliteit en ontspanning samenkomen. De Fresh balance les bestaat uit 3 blokken van 20 minuten  en wordt gegeven op verschillende muziekstijlen.

Corine van der Molen

Essential yoga docent

Mijn naam is Corine en ik ben een ervaren en gediplomeerd yoga/sport docent. Sinds 1999 ben ik werkzaam op dit gebied. Tijdens mijn yogalessen maak ik gebruik van mijn opleidingen psychologie/mindfulness en cognitieve therapie om mensen te begeleiden en te coachen. Mijn doel is dat iedereen ontspanning leert ervaren en zo nieuwe energie kan op doen. Kortom, een stukje mindfulness therapie op de mat.

Laura Murgia

Alignment yoga docent

Mijn naam is Laura (1977) en ik geef Hatha yoga volgens de Critical Alignment methode. Door een chronische auto-immuun aandoening is mijn energie beperkt en belemmert het mijn dagelijkse leven door onder andere gewrichts- en spierpijnen. Ik ben op zoek gegaan naar een vorm van sport die voor mij ontspanning, kracht en energie oplevert en ik kwam erachter dat yoga mij dit geeft. Ik begon mij fitter te voelen, meer ontspannen, maar ook bewuster. Ook merkte ik dat mijn lichaam steeds minder stijf werd. Omdat ik steeds enthousiaster werd over yoga en me hierin verder wilde ontwikkelen en verdiepen ben ik In 2015 begonnen met de yogadocenten opleiding bij Yoga instituut Dirk-Jan Lust. Het lesgeven vind ik mooi om te doen, het stelt me in staat om iets heel goeds door te kunnen geven aan anderen.

Ria Sier

Yoga Do-in docent

Mijn naam is Ria Sier en ik woon in Broek op Langedijk. Ruim 10 jaar geleden ben ik begonnen met een 4-jarige beroepsopleiding Shiatsu aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag. Tijdens deze opleiding ben ik begonnen met de opleiding Do-In instructeur. Yoga/ Do-In is een bewegingsvorm uit Japan. Het mooie van Do-In is dat iedereen mee kan doen. Of je nu oud of jong bent, lenig of iets minder soepel, het maakt niet uit. Je doet wat je kan! Do-In betekent; de weg naar binnen. Door middel van ademhalingsoefeningen, beweging en het bewust worden van wat je doet en voelt, word je je bewust van je lijf en kan je beter naar je eigen lichaam luisteren.

Rina van Schijndel-Knook

Hatha yoga docent (plus senioren, zwangeren, kids & teens)

Mijn naam is Rina van Schijndel-Knook en ik ben geboren in 1958. Toen ik in 1981 voor de eerste keer in aanraking kwam met yoga is het zaadje geplant. Toen wist ik wat ik wilde. Toch heeft het een aantal jaren geduurd voor ik aan de opleiding kon beginnen. In 1996 heb ik mijn diploma ontvangen. In de jaren daarna van 1997 tot en met 2007 de specialisaties gedaan. In 2008 ben ik met mijn man Parcival naar Frankrijk vertrokken om daar 10 seizoenen lang onze camping te runnen. Nu sta ik weer te popelen om aan de slag te gaan in mijn ‘oude vak’, yoga en massage, heerlijk om te doen! Ik kijk naar je uit! Omdat ik altijd een nuchtere aardige vrouw ben geweest, komt dat in mijn lessen tot uiting. Dit maakt mijn lessen bijzonder.

Sylvia Kolijn

Docent Power Yoga en Fresh Balance

Mijn naam is Sylvia Kolijn (1982) en ik geef Power Yoga. Het dagelijkse leven is soms best druk en stressvol en dan is het heerlijk om mijn gedachten even helemaal tot rust te laten komen. Dit doe ik door middel van ademhaling in combinatie met oefeningen voor mijn hele lichaam. Power Yoga is een les waarbij dit mogelijk is. Het is een combinatie van kracht en flexibiliteit op beweging van je ademhaling. Dit sprak mij zo aan, dat ik het ook wilde overdragen aan anderen. Ik heb de opleiding Poweryoga positief afgerond en nu geef ik met veel plezier deze vorm van yoga. Daarnaast geef ik de Fresh Balance lessen, waarin ook een deel ontspanning en flexibiliteit voorkomt.