Gewichtsconsulent/voedingsadviseur Barbara Stoop van Venba, Voeding en beweegadvies

Stop toch met het diëten? Een gezond eet- en beweegpatroon, dat is wat je zoekt!

Voeding is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. De voeding en beweging moeten goed in balans zijn met elkaar.
De gewichtsconsulent is de specialist op het gebied van gezonde leefstijl. Dit betekent dat ik verder kijk dan alleen naar wat je eet. Beweging, gewoonten, sporten en ontspanning; dit zijn belangrijke onderdelen van een gezonde leefstijl.

Ik begeleid je volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en beweegpatroon. Dit betekent niet dat je niets meer mag eten. Het gaat erom wat je eet, het maken van de juiste keuzes en het zorgen van voldoende variatie. Met goede support, advies en betrokkenheid gaat dit zeker lukken!

Mijn naam is Barbara Stoop en ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent. Ik heb mijn opleiding in 2018 afgerond en ga naast het begeleiden van mensen met overgewicht mij nu nog specialiseren in kinderen met onder en overgewicht.

Mijn werkwijze:

  1. We maken eerst een afspraak om nader met elkaar kennis te maken. Mochten we samen een behandelplan ingaan dan zal ik vragen of je een eetdagboek bij wilt houden van drie dagen.
  2. Tijdens dit eerste consult (60 minuten) bespreken we de voedingsanalyse die ik heb gemaakt, alle benodigde gegevens (gewicht, spiermassa en vetmassa), de dieetgeschiedenis en het plan van aanpak.
  3. De vervolgconsulten zullen bestaan uit een voedingsadvies gesprek (45 minuten), consulten (30 minuten) en weegmomenten (15 minuten).
  4. Je kunt mij altijd tijdens het traject altijd tussendoor benaderen met vragen.

De tarieven bespreken we tijdens onze kennismaking.

Mijn gegevens zijn:

Barbara Stoop
Tel: 0682410811
email: barbara@venba.nl

Geregistreerd aspirant lid BGN

 

 

 


 

Sportvastencoach | Freek de Boer

Ik heb op het CIOS 1997-2000 de basis gelegd omtrent voeding en bewegen, maar ik heb mij verder gespecialiseerd door vele mensen te begeleiden (vanaf 2000 fulltime werkzaam in de sport- en gezondheidsbranche), opleidingen, cursussen en workshops te volgen. Ik heb sportief afslank groepen begeleid voor zowel kids, teens als volwassenen en vanaf 2007 als personal trainer alleen nog maar 1 op 1 begeleiding gegeven op het gebied van training, lifestyle en voeding. Vanaf 2012 ben ik sportvastencoach en begeleid ik mensen voor, tijdens en na de sportvastenkuur.

Heb je interesse en wil je meer info of een afspraak maken over sportvasten mail dan naar info@sportstudiodeboer.nl of bel 06-22944070.

SPORTVASTEN

Sportvasten is de methode om je leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Sportvasten is geen dieet. Het is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker (de metabolic switch). Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kilogram. Ook wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is.

Sportvasten is een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter. Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, hebben ineens een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leegraakt. Explosieve sporters kunnen het voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen. Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en blessures) beter en sneller gaat.

Lees meer over sportvasten.