Voeding

VOEDINGSADVIES

Bij Sportstudio De Boer werken we op het gebied van voeding met een diëtist, een natuurvoedingskundige/detoxcoach en een sportvastencoach. Hieronder geven zij alle drie een introductie en vind je een toelichting van de verschillen zodat jij voor jezelf de keuze kunt maken met wie je in contact wilt komen.

Wij helpen je graag naar een gezonde lifestyle!

 

Diëtist en gezondheidswetenschapper

José Oudejans, MSc

Ik ben José Oudejans, gediplomeerd diëtist en gezondheidswetenschapper. Ik heb de vierjarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond in 2012, en in 2016 heb ik mijn master Health Sciences behaald. Als diëtist heb ik veel ervaring opgedaan en tezamen met mijn wetenschappelijke kennis wil ik dit graag inzetten om jou te helpen om je doel te bereiken!

Een gezonde voeding is persoonlijk en voor iedereen anders. Ik vind het belangrijk om wetenschappelijk onderbouwde adviezen te geven welke zijn afgestemd om iemands persoonlijke omstandigheden. Of het nu gaat om overgewicht, sportprestaties verbeteren, ondergewicht, voeding bij kanker of diverse andere ziektebeelden, of om je te voedingspatroon te verbeteren, individuele begeleiding van een diëtist is de manier voor persoonlijk voedingsadvies op maat.

Werkwijze;

 1. Eerst maken wij een afspraak en vraag ik je eventueel om een aantal dagen een eetdagboek in te vullen.
 2. Tijdens het intakegesprek, van circa 45-60 minuten, bespreken wij je persoonlijke gegevens, voedingspatroon en je leefstijl. Daarnaast worden er lichaamsgegevens gemeten; gewicht, vetpercentage, spiermassa en taille. Aan de hand van alle gegevens wordt er advies gegeven en een behandelplan opgesteld.
 3. Daarna zullen we in vervolgconsulten het voedingspatroon bespreken en zal ik je begeleiden naar blijvende gedragsverandering om je uiteindelijke doel te behalen.

Vanuit de basisverzekering heeft iedereen recht op 3 uur vergoeding voor de diëtist en bij aanvullende verzekeringen soms meer. Wil je hier meer over weten? Kijk onder het kopje ‘tarieven en vergoedingen’ op www.dieetenco.nl

Gegevens:

–      Telefoon:    085-4884704

–      Aanwezig:   donderdag van 16.00 tot 21.00 uur of op afspraak

–      Mail:           jose@dieetenco.nl

–      Website:     www.dieetenco.nl

–      Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten

 

 

 

              

 

 

Dieet & Co – Diëtisten en Consultants gaat voor praktisch, duidelijk en wetenschappelijk onderbouwd.

Toelichting

Een diëtist heeft een wettelijk beschermde titel welke alleen verkregen kan worden na het afronden van de vierjarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek. Omdat het vak zich blijft ontwikkelen, is het belangrijk dat een diëtist dit ook doet. Dit wordt officieel bijgehouden in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Een diëtist welke in dit register is opgenomen kan aantonen dat er elke vijf jaar voldaan wordt aan de kwaliteitseisen op het gebied van opleiding, deskundigheid en werkervaring.

De volgende groepen mogen alleen behandeld worden door een diëtist: kinderen, zwangeren, obesitas (Body Mass Index hoger dan 30), eetstoornissen, COPD, voedselallergieën en voedselintoleranties, en andere aandoeningen die met voeding te maken hebben, zoals hoge bloeddruk, diabetes mellitus, hoog cholesterol.

Een gewichts-, of voedingsconsulent is een vrij beroep. Opleidingen variëren tussen een aantal bijeenkomsten tot een zelfstudie van 12 maanden. Gewichts- of voedingsconsulenten mogen alleen mensen begeleiden welke een advies nodig hebben volgens de Richtlijnen Goede Voeding en waarbij geen andere aandoeningen aanwezig zijn.

Natuurvoedingskundige en detoxcoach

Marian de Boer-Westerman

Mijn naam is Marian de Boer – Westerman, gediplomeerd natuurvoedingskundige, detoxcoach en in het bezit van het diploma Medische Basiskennis. De 3- jarige opleiding op de Academie Kraaybeekerhof tot natuurvoedingskundige heb ik met veel plezier doorlopen, deze studie geeft het thema voeding en gezondheid een invulling waar ik me helemaal in kan vinden. De antroposofische filosofie, de natuurgeneeskunde en de bio-dynamische landbouw komen uitgebreid aan bod tijdens deze opleiding .Het thema duurzaamheid draag ik een warm hart toe en dat wil ik ook uitdragen in mijn werk.

Je kunt afspreken voor een begeleidingstraject, bestaande uit 6 maal een consult, of voor een voedingsadvies zonder traject. Om je voedingspatroon te veranderen en te integreren tot een nieuwe levensstijl is veel tijd nodig. De kans dat je terugvalt in oude, verkeerde gewoontes is aanwezig en begeleiding tijdens dit proces is wenselijk.

Tevens verzorg en begeleid ik detoxkuren, gewoon bij jou thuis, maar ook volledig verzorgd in Zuid-Ialië en in Groet NH. Niet door streng te vasten, maar door je kennis te laten maken met Puur Eten ervaar je welke voeding je echt “voedt”. Je reinigt je lichaam, je wordt energiek, helder in je hoofd en vage klachten verdwijnen. Kortom, iets wat je jezelf echt eens zou moeten gunnen.

Houd je van koken en vind je het leuk om nieuwe ideeën op te doen? Wil je meer weten over het koken met natuurvoeding of hoe je zonder vlees ook een gezonde en lekkere maaltijd kunt klaarmaken? Doe dan eens mee met de vegetarische (biologische) kookworkshops en laat je inspireren. Je kunt je individueel aanmelden of met een groepje. Ook als je geen keukenprins(ses) bent zijn deze middagen een aanrader.

Gegevens:

 • Telefoon: 06-21962787
 • Aanwezig: dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur of op afspraak
 • Mail: info@natuurvoedingstherapie.nl
 • Website:   www.natuurvoedingstherapie.nl
 • Lid van NVNK (Vereniging van Natuurvoedingskundige)

       

 

 

Toelichting 

Therapie betekent geneeswijze, beter worden, en dat is wat natuurvoeding voor je kan betekenen. Mijn advies helpt je grip te krijgen op jouw eetpatroon, waardoor je je weer gezond en fit gaat voelen. Mijn doel is het zelfgenezend vermogen van mijn cliënt te versterken. Zoals een spier weer sterk wordt door het te trainen, zo wordt het lichaam weer gezond door het aan het werk te zetten. Dit breng ik graag met warmte, enthousiasme en humor aan je over. Ik kies voor:

 • Een holistische visie, dus de hele mens als uitgangspunt
 • Een respectvolle houding naar de cliënt
 • Een professionele benadering, met kennis van zaken
 • Samenwerking met reguliere en alternatieve therapeuten
 • De voldoening en de erkenning van de cliënt wat ik zie als mijn winst

Sportvastencoach

Ik ben Freek de Boer, gediplomeerd Sportvastencoach.
Ik heb op het CIOS 1997-2000 de basis gelegd omtrent voeding en bewegen, maar ik heb mij verder gespecialiseerd door vele mensen te begeleiden (vanaf 2000 fulltime werkzaam in de sport- en gezondheidsbranche), opleidingen, cursussen en workshops te volgen.  Ik heb sportief afslank groepen begeleid voor zowel kids, teens als volwassenen en vanaf 2007 als personal trainer alleen nog maar 1 op 1 begeleiding gegeven op het gebied van training, lifestyle en voeding. Vanaf 2012 ben ik sportvastencoach en begeleid ik mensen voor, tijdens en na de sportvastenkuur.

Heb je interesse en wil je meer info of een afspraak maken over sportvasten mail dan naar info@sportstudiodeboer.nl of bel 06-22944070.

SPORTVASTEN

Sportvasten is de methode om je leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Sportvasten is geen dieet. Het is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker (de metabolic switch). Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kilogram. Ook wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is.

Sportvasten is een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter. Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, hebben ineens een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leegraakt. Explosieve sporters kunnen het voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen. Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en blessures) beter en sneller gaat.

Lees verder