Cursus Chi Walking

Wil jij ook de tijd nemen en investeren in jouw aller kostbaarste bezit? Dan ben je bij Hollend stilstaan aan het goede adres. Tijdens alle trainingen in de buitenlucht ligt de focus op ‘balans door beweging’. Je leert lange termijn oplossingen te vinden voor je gezondheid op een uitdagende en ontspannen manier. We wandelen vanuit de filosofie dat je leert luisteren naar je lichaam. Er is aandacht voor een energie-efficiënte en blessure-preventieve loop benadering. Vanuit deze methode wordt bewegen geen krampachtig volhouden maar uitdagend fitter worden. Je lijf is leidend en mag zeker niet lijdend worden! Je leert vanuit een relaxte focus te gaan bewegen!
We verzamelen bij Sportstudio De Boer, Dobber 9 in Obdam. Zie je dan!
In de buitenlucht binnen je eigen grens ;-).

Workshop ChiWalking

Houd je van wandelen, maar twijfel je of je beschikt over de juiste techniek? Doe je geregeld mee met wandelevenementen, maar raak je daar vaak bij geblesseerd? Wil je graag (meer) bewegen, maar wel op een verantwoorde manier? Dan zit je bij Hollend stilstaan helemaal goed. ChiWalking is de perfecte manier om slimmer te wandelen en plezieriger te lopen. Het is gebaseerd op het Tai Chi-principe van de geleidelijke vooruitgang. Het blijven focussen op de juiste techniek vormt een stabiele basis voor de volgende stap. Zo voorkom je de druk om sneller vooruit te willen gaan, dan past bij jou als individu.

Tijdens de 3-weekse cursus leer je de juiste wandeltechniek om energie-efficiënt en blessure-preventief te lopen.
We wandelen in Obdam in de omgeving van De Weel.

Opbouw/inhoud:

Les 1: Introductie theorie van Chi Walking & basishouding. Onderlichaam, balans in je kern, (blote) voeten & losmaakoefeningen.
Les 2 : Bovenlichaam, gebruik van je armen, schouderpositie, lopen met rugzak/bepakking, staplengte.
Les 3: Ritme, pasfrequentie en de inleiding van de ChiWalking heuveltechniek.

Klik hier voor meer informatie, startdata en aanmelden.

Over instructeur Anneke:

Ik ben graag buiten en met mensen op pad. Ik ben op zoek naar balans in ik laat me graag inspireren door mensen die vanuit deze focus de wereld benaderen. Eerder sportte ik vooral om mijn gewicht op pijl te houden. Ik heb als meisje gelopen bij Hera, gevoetbald bij Dynamo, later gevolleybald in Oosthuizen en ben jaren verbonden geweest aan atletiekverenigingen Hollandia in Hoorn en ARO`88 in Obdam. Vanuit mijn rol van hardlooptrainer wilde ik steeds meer weten over blessurepreventie, trainen op hartslag, efficiëntie, ontspanning, ademen, spierkracht, conditie, herstellen, souplesse, ruimte in je lichaam. Noem het maar gewoon super nieuwsgierig.
Door deze nieuwsgierigheid ben ik steeds opleidingen gaan volgen vanuit de filosofie en focus: Balans door beweging. Onderwerpen van scholing zijn: mentale coaching in de buitenlucht, ChiRunning & ChiWalking Instructor, Inspanningstesten, ademhalingstherapie in combinatie met rustmetingen.

Wil je meer informatie over bovengenoemde onderwerpen bel me dan even op 06 27 37 10 40.
Wil je aansluiten bij de ChiWalking cursus? Dan kan je je hier aanmelden.

Meer info: www.hollendstilstaan.nl